Wat is het vreemdste wat je heb gegeten van mij zijn het meelwormen en sprinkaan en van u

Weet jij het antwoord?

/2500

gefrituurde bijen in honing... dat was op en fest in Thailand... het smaakte krokant, pittig en zoet tegelijk...

Het vreemdste dat ik heb gegeten is kikkerbillen. Toegegeven, zo vreemd is het niet, maar vreemdere dingen heb ik gewoon niet gegeten.

Olifant-biltong. Smaakte een beetje als salami.

Een meelwormpje. Die je levend in de pan zag gaan. Ze zaten allemaal in een soort emmer.

Ik heb een keer gefrituurde sprotjes gegeten. Gewoon in z'n geheel gefrituurd en gegeten. Verder nog niet veel vreemde dingen, ik ben wat eten betrefd niet zo avontuurlijk.

Zee-egel. Op vakantie in Sardinië zagen we mensen in zee bezig dingen op te rapen. Een van hen bracht ons een opengewrikte zee-egel om op te eten. Het goedje is donkeroranje, slijmerig en smaakt heel zilt. Toegevoegd op 28-06-2009 11:26:23 In Peru staat vaak 'cavia' op de menukaart. Ikzelf heb het niet gegeten, maar mijn man wel. Een halve cavia dan om het uit te proberen omdat het hoort bij de nationale keuken van Peru. Het smaakte naar pezige kip, vond hij. (Sorry voor de foto, het ziet er een smakeloos onsmakelijk uit!)

haggis. eens maar nooit weer!

Een stuk van een dood dier! Ik geloof dat het een koe was. In ieder geval een afschuwelijke gedachte om een stuk van een beest te eten. Het bloed spoot eruit, en van binnen was het rauw en je zag zo de spiertjes en zeentjes nog zitten. Als ik er nog aan denk..brrrrr.

Haai. (maar v.w.b. smaak niet voor herhaling vatbaar)

Mijn eigen glibberige tuinslakken, gekookt waren ze nog glibberig, maar verbazingwekkend lekker!H et gaat om de soort segrijnslak. Iedere week op het menu zetten en er is geen slakkenplag meer in je tuin.

Vraag me af waar jullie al die vreemde dingen eten. Waar vind je dat spul. Van sommige dingen heb ik zelfs nog nooit gehoord. Ik heb wel eens struisvogel biefstuk gegeten, maar of dit nu zo vreemd is, vergeleken bij jullie..... (het was trouwens best lekker)

Alligator in een restaurant in Den Bosch. Per ongeluk opgegeten vliegjes en zo, tel ik niet mee.

Struisvogelbiefstuk en hele kleine slakjes. Allebei wel voor herhaling vatbaar, vooral de struisvogel!

Slakken en kikkerbillen in Frankrijk, leguaan op de Antillen en rendierenvlees in Finland

Iets van de kaart in Frankrijk. Volgens het woordenboek bleek het duif te zijn geweest. Niet zo bijzonder, maar voor mijn gewoonlijk wel. Toegevoegd op 28-06-2009 12:29:15 En een keertje koedoe.

Wij aten vroeger elke zaterdag gebakken hersenen. Ontvliezen en bakken met lekker veel peper en zout en wat panneermeel op een sneetje wittebrood. Mijn zwager kende het niet en zei toen"wat ruikt het hier lekker, wat is het? "Dat is krokettendeeg "zei mijn moeder . Nou dat lustte hij wel, en nam een bordje vol mee naar de kamer. Toen hij het lege bordje terug bracht vroeg mijn moeder of hij het lekker vond. "Nou, was heerlijk hoor" Toen mijn moeder vertelde wat hij had gegeten heb ik hem nog nooit zo hard naar de wc zie rennen..... Het smaakt ook een beetje naar kroketdeeg. Je kunt het denk ik ook niet meer krijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100