Is het nodig om tegen een hond tollerand moet zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Tegen een hond moet je heel consequent zijn en juist niet te tollerant.

Zeker niet. Een hond moet weten wie de baas is. Je moet niet gaan slaan of schreeuwen, maar als je alles toelaat dat weet hij (of zij) dat na een tijdje en gaat daar misbruik van maken. Het zijn ook net pubers. Ik verbeter niet graag mensen, maar bij een fout als deze; TOLERANT

Als je een hond niet laat blijken dat jij de baas bent, zal hij proberen de baas te zijn. Zit in de aard van het beestje. Dus, nee, niet tollerand [sic]... ;)

Nee je moet een baas zijn zonder mededogen, dan is de hond een hele goede slaaf... Ik zeg het weer polariserend, maar daar komt het wel op neer... Dus nooit tolerant, niet één keer... consequent hetzelfde elke keer... Zo voedt je ook kinderen, partners, ouders en buren op... :-))

nee je moet juist consequent zijn: niet op de bank is nooit op de bank, ook niet omdat oma er is of omdat-ie-zo-zielig-kijkt, of welke reden dan ook...

Ja, dat moet. Als de hond geen halsband wil dragen, moet je tolerant staan tegenover die keuze, en als de hond zijn hondsheid uit door tegen je bankstel aan te pissen, moet je respect hebben voor zijn hondse identiteit.

Een hond is een hond. Dus zal hij aan de konten van andere honen willen snuffelen. Dat hoort bij het natuurlijke gedrag. Dus in dat opzicht moet je tolerant zijn. Echter.. Honden zijn groepsdieren [wolven - roedels] waar duidelijk een wolf/hond de baas is. Als JIJ dus niet duidelijk aangeeft waar de grenzen liggen, en toont dat jij de baas bent, dan zal je hond aannemen dat de hond de baas is, en jou dus proberen te corrigeren. Een goede manier om een hond te corrigeren is ten eerste op hem af stappen en licht boven hem te hangen. Daarnaast, als de hond nog steeds denkt de baas te zijn kan je hem een lichte tik tegen de oren geven. Dat is de manier waarop moeders de puppies ook corrigeren.

Consequent moet je zijn, zo zwart wit mogelijk maar tegelijk moet je wel redelijk blijven.

het hebben van een hond is een verantwoording dus ik zeg consequent zijn. tollerant is het niet het beestje voor.

In principe altijd consequent zijn, alleen vind ik dat er uitzonderingen zijn, net als bij kinderen....

In het algemeen niet. Een hond heeft een baas nodig en wil gehoorzamen. Wat je wel of niet tolereert hangt van de situatie af. Je bepaalt het helemaal zelf.

nee je moet consequent zijn je moet namelijk duidlijk maken wie de baas is en als je te langen zinnen maakt dan snapt je hond het wat er is of waat hij/zij moet doen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100