Wat is een goede naam voor een krant over vrijheid?

Voor geschiedenis moeten we een muurkrant maken met een relevante naam.
In die krant staan stukjes over:
- Indonesië tijdens WOII
- Dolle mina's
- Investituursstrijd
- Opstand in China
- Abolitionisme
- Franse Revolutie
(we kwamen zelf niet verder dan Vrijheid, Blijheid)

alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Liberty News Paper. Maar bestaat wel volgens mij, maakt dat uit? Of: Chronicle of liberty.

de Klaagmuurkrant...

The Wall Paper (zowel "Muurkrant" als "Behang" dus) Toegevoegd op 23-06-2009 20:24:18 Als je er nog iets met vrijheid in wil, dan kun je het misschien The Freedom Wall Paper noemen of zo.

Bij je vraag bedacht dat het een raakvlak met een verzetskrant zou moeten hebben en de mogelijke naam voor je krant plopte op en is: "Het Verzet".

the eagle .. Waarom het betekend adelaar wat staat voor vrijheid en trots

I have a dream! (Martin Luther King)

HET OPEN HEK

"Vrijuit"

De Doorbraak

Liber liebe

Steen des tijds

Nadenkend over vrijheid, wegwillen naar een betere toekomst, gevangen zijn maar je gedachten zijn altijd vrij - en een vogel, die voor mij altijd het symbool van vrijheid is, dacht ik aan de namen "Vleugel" of "Wegvlieger" of misschien "De Vlieger", als je bedenkt dat die wel kan vliegen, maar je hebt altijd het touwtje in handen - de artikelen die jullie schrijven over de vrijheid hebben jullie ook in eigen handen.

Alles met Liber- zal het goed doen, maar eerlijk gezegd vind ik Vrijheid, Blijheid niet eens zo beroerd gevonden. Vooral niet als je het met een vraagteken doet, want misschien kun je van al die zaken ook nadelen noemen, of accentueren waarom de mensen boos genoed waren om die vrijheid te bevechten ? Vrijheid, Blijheid ??

Na enkele vrije gedachten kronkels kreeg ik als titels: 1) 'verzet en toekomst' 2) 'Sporen dwarsliggers' 3) 'Alternatieven' 4) 'breken en bouwen' 5) 'Politiek schaakspel' Investituurstrijd en Abolitionisme moest ik opzoeken. Dank daarvoor!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100