Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

hoe werkt een inklapsysteem van zo'n brancard van een ambulance?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Overig
2.2K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Dat werkt net zoals een ligstoel voor op het strand, of een inklapbaar keukentrapje. Maar dan natuurlijk veel slimmer, en gecompliceerder.

Als de brancard uit de ambulance wordt gehaald, hoeft er maar één knop te worden ingedrukt, en een veer zorgt ervoor dat de voor en achterwielen uitklappen.

En terug, dan klapt de brancard vanzelf weer inelkaar, zodra de stangen van de voorwielen, tegen de achterkant van de auto worden geduwd. De stangen met voor- en achterwielen zijn met elkaar verbonden, dus de voorkant neemt de achterkant mee. De trekkracht van de veer is precies zó afgesteld, dat het makkelijk gaat en geen geduw en gesjor wordt.

Ik heb gezocht naar een plaatje, zodat het wat duidelijker wordt; maar dat is me niet gelukt. Hier wel 2 andere links; ik denk dat het goed mogelijk is, om hier een idee te krijgen hoe het ongeveer werkt.

http://www.devene.nl/prodgrp_detail.php?id=23
http://www.diac-holland.nl/default.asp?subject=product&volgnr=274&taal=nl
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding