Heb jij dat ook? Dat je pas bij het overlijden van een bekend of beroemd persoon zijn naam voor het eerst hoort? Hoe zou dat komen?

Naar mijn idee heb ik een brede algemene ontwikkeling en belangstelling. Toch overkomt het mij regelmatig, dat ik pas bij het overleden van een bekende persoon, zijn naam voor het eerst hoor. Waarom heb ik dan nooit van die persoon gehoord? Hoe zou dat te verklaren zijn?

overleden=overlijden

Bij het sluiten van de vraag: Dank voor de antwoorden!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dit overkomt mij best vaak! Ik kijk niet zoveel naar populaire programma`s en hou ook al niet van voetbal, dus denk ik dat het door mijn desinteresse komt dat ik nog nooit van zo iemand gehoord heb. Op mijn werk kan ik vaak niet meepraten als het over t.v.programma`s gaat.

Omdat vele BN'ers alleen onder hun artiestennaam bekend zijn. Dit geld overigens ook voor vele buitenlandse artiesten... Toegevoegd op 14-06-2009 12:18:21 En nee... Ik kan me geen overlijden van een beroemdheid herinneren, waar ik de naam niet van weet/ken...

Vaak zijn het mensen die een lange tijd terug 'populair' waren.. mensen denken dan niet vaak meer aan die persoon .. tot dat hij of zij overlijden.

Als het iemand is van boven de 60 : wellicht ben je zelf nog wat jonger en heb je de periode waarin deze mensen 'bekend' waren niet meegemaakt, of waren ze bekend op een vakgebied waar jij helemala niet bekend mee was. Tegenwoordig loopt er een waar leger BN-ers (soms werkelijk helemaal nergens om bekend behalve om het bekend zijn) waarvan ik absoluut de naam niet weet en niet wil weten. Als die over pakweg 40 jaar de een na de ander het loodje gaan leggen (en ik ben er nog), dan zal ik ook regelmatig denken : wie is dood ?????? Ik heb me dan ook hogelijk verbaasd over de roring in de zelfs serieuze media toen Jan Smit (die naam ken ik dan helaas tegen wil en dank wel) ging scheiden. Nog steeds geen flauw benul wie die meid was en wat ze ooit gepresteerd heeft. Laat staan waarom dat ZO belangrijk was. Iets met televisie, ongetwijfeld, en dan een zender of omroep waar ik nooit naar kijk. En ik lees ook ´de bladen´ niet, dus shoot me, werkelijk geen idee.

over dat overlijden weet ik niet hoor, maar het gebeurt regelmatig dat ik op de TV namen en foto's zie langs komen van personen die heel familiair bij de voornaam worden genoemd, en waar van 'iedereen' de ins en outs lijkt te weten en ik heb van heel die BNer nog nooooooooooooit gehoord... blijkt het later een zanger te zijn, of iemand die een of ander TVprogramma heeft overleefd of een soapster die wereldberoemd is in heel Nederland...

Ik heb dat ook, maar het is heel gezond. Dat je een persoon niet kent, nooit van hebt gehoord, kan aan veel dingen liggen - De persoon komt niet uit 'jouw tijd'. Je ouders kennen hem bijvoorbeeld wel, jij niet, de persoon komt immers niet meer voor in de media van jouw tijd, meestal alleen als hij/zij doodgaat. - De persoon zit niet in jouw categorie van interesses. De een kent heel veel sporters, de ander niet, maar die ander kent dan weer heel veel zangers. - De persoon komt alleen langs op journaals die je niets kijkt (je hebt namelijk journaals over showbizznizz of over het algemeen, of over sport, etc.) Het kan zijn dat je die journaals niet allemaal kijkt, of dat je helemaal niks kijk! (maar jij zegt dat je een brede algemene ontwikkeling hebt, dus dan zal dat laatste niet van toepassing zijn) - Het kan ook zijn dat je de naam wel ergens gelezen hebt, maar dat je het niet hebt opgenomen. Bijvoorbeeld in het verband: Je leest een artikel over een persoon die je wel kent, en daar komt die naam van de 'onbekendere, die overlijdt' persoon voor in het verband van echtgenoot/vriend/kennis/fotograaf/journalist, maar in dat artikel is de naam niet noodzakelijk, hoewel de persoon toch beroemd is, maar die je dan niet onthoudt...

Je kunt toch niet iedereen kennen? Niet alle prominente personen zijn per defenitie ook bij iedereen bekend. Tenzij je misschien 24 uur per dag je tv aan hebt staan en alle rotzooi absorbeert die de treurbuis de hele dag onze huiskamers inkotst... Dus...dat jij niet iedere bekende dode kent getuigt van een gezond kijkgedrag!

Ik had het 18 jaar geleden, toen Freddie Mercury overleed.... Had nog nooit van die beste man gehoord. Wel vaag eens iets gehoord van een bandje dat Queen heette ofzo... Pas daarna kwam ik erachter wat een goede band dat eigenlijk was.

Misschien is het een eigenlijk al niet meer echt actieve ster en daarom ken je diegene misschien niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100