Hoe kan ik er 100 % zeker van zijn dat mijn geld DAAR komt?

Ik ben rtl4 aan het kijken een show voor stichting AAP..
ik wil graag doneren..hoe kan ik er zeker van zijn dat mijn geld ook daadwerkelijk naar dat doel gaat en niet ergens verdwijnt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Aan de stichting AAP is het CBF-Keurmerk toegekend toegekend. Je kunt er dus vanuit gaan dat je geld goed terecht komt. Mocht je nog twijfels hebben, neem dan even contact op met het Centraal Bureau Fondsenwerving. Succes, en laat je niet weerhouden te doneren! Toegevoegd op 13-06-2009 22:38:51 +1.

Je kan gewoon rechtstreeks naar AAP doneren: http://aap.nl/word-donateur.html

Breng het er zelf heen, dan komt de aap uit de mouw...

Ik ben in het algemeen tegen dierenbescherming, maar dat terzijde; kan je niet iets anders bedenken dan stichting AAP? Toen ik klein was had ik samen met mijn zus in een best lange tijd iets van 75 gulden verzalemd voor stichting AAP. Toen ze na meerdere brieven (jaja, toen schreef je nog brieven) nog steeds niet gereageerd hadden op de twee schattige kindertjes hebben we het maar opgedeeld. Op zich niet verkeerd, maar ik vind de instelling van zo'n instelling dan niet echt top. Maar als je echt dat wilt dat het geld aankomt moet je idd gewoon direct donor worden op hun site, iets wat wij toen nog niet konden :(

Tja.. dat blijft lastig bij stichtingen... Ik weet uit betrouwbare bronnen namelijk dat de gemiddeld bestuurder van een stichting toch al heel snel tegen de Balkenende norm zit qua salaris.. en dan vraag ik me toch af voor welk goed doel die beste mannen daar zitten. Maarja.. het is nog steeds de enige goede optie om ergens iets gedaan te krijgen dus dat stukje verlies zal je voor lief moeten nemen. Een groot deel van de giften worden wel degelijk goed besteed bij de goedgekeurde goede doelen. Wat je dus niet moet doen om goede doelen te ondersteunen: Meedoen met de postcode loterij.

Je kunt het nooit zeker weten. Er blijft altijd wel wat aan de strijkstok hangen. Er is een website die goede doelen een keurmerk geeft. Onderstaande de link voor stichting Aap, wat mij opvalt is dat ze over 2005 nog wel gegevens hebben aangeleverd over financien ed maar later niet meer. http://www.independer.nl/goededoelen/goeddoelinformatie.aspx?type=da&ID=155 Als je echt geld aan een goed doel wilt geven en in de gaten houden wat ze er mee doen, zou je het beste naar een plaatselijk asiel kunnen gaan en daar donaties doen.

van elke loterij of aktie die door tv zenders als RTL wordt uitgezonden gaat méér dan de helft naar de omroep om hun kosten te dekken. Stel de vraag maar een rechtstreeks bij organisaties als bv de Postcodeloterij; zij zullen je dit bevestigen, en dat is het meest schaamteloze van dit soort organisaties, ze doen willens en wetens mee aan de zakkenvullerij van de commerciële omroepen en zetten hun ideële doelstellingen op het tweede plan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100