Wanneer bid je tot god en wanneer tot Jezus?

Weet jij het antwoord?

/2500

Weet het niet zeker maar de katholieken bidden tot god en protostanten tot Jezus zoiets staat me bij. Maar godsdienst ben ik nooit goed in geweest

God is een Drieeenheid,dus je bid tot alledrie

alleen als ik in de penarie zit, maar dan wel naar allebei voor alle zekerheid.

God is inderdaad drie-een, maar de personen binnen de drie-eenheid, Vader, Zoon & Heilige Geest, hebben wel een andere rol of beelden iets anders af van God. Het kan helpen om daarom bij een specifiek onderwerp je tot een persoon te richten. Onderstaand zal ik een overzichtje geven van de specifieke 'attributen' die iets over de verschillende personen zeggen. Tot God als eenheid bidden is ook prima, denk trouwens vooral niet te technisch over bidden, laat je leiden door wat je het best in contact met God brengt. Vader; liefdevolle vaderfiguur, gever van genade, oorsprong van alles. Zoon; verlosser/redder, verlaagde zich uit liefde, middelaar. Heilige Geest; trooster, helper, inspirator.

Bronnen:
Berkhof H. (1996) Systematic Theology, p....

Als je gelooft in God, dan bid je, al sprekend tegen God. Zoals Jezus ons leerde bidden: Onze Vader, die in de hemelen zijt, enz. Je gebruikt uiteraard je eigen gedachten en gevoelens. Bidden is heel goed om je gedachten te concentreren. Het is een vorm van meditatie. Omdat je je zorgen vertelt, krijgen ze een naam en een vorm, en kun je ernaar kijken, in plaats van je door je zorgen te laten beheersen. Het werkt nog beter dan praten tegen een psycholoog als je het serieus doet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100