Waar ter wereld kan je met het blote oog de Melkweg aan de hemel zien?

Ik zou dit dolgraag een keer willen fotograferen... Thx!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je ziet hem het mooiste op plekken waar het heel donker is, waar geen lichtvervuiling is, dus op plekken waar weinig of geen mensen wonen: de woestijn, op de oceaan. Maar ook op de Waddeneilanden is de Melkweg soms goed zichtbaar.

Nou, Als je 's nachts op een plek staat zonder 1 lichtje, bv. een parkeerplaats die iets die omringt is met bomen. Dan kan je de melkweg zien. Maar of je die kan fotograferen met een gewone camera? Dat weet ik niet! Sorry! Zelf heb ik al heel vaak de Melkweg gezien. Want soms ga ik 's nachts sterren kijken met een telescoop. Groetjes Bibi

Op het engelse (kanaal)eiland Sark. Dat is het donkerste eiland omdat het oa autovrij is en er 's avonds, 's nachts, geen straatverlichting is. Daar kun je de Melkweg goed zien en er foto's van maken. Succes. Toegevoegd na 3 minuten: Kleine aanvulling: http://www.nu.nl/wetenschap/2435882/sark-eerste-donkere-nacht-eiland-wereld.html

Ik zie hem altijd in de Dordogne in Frankrijk. Toegevoegd na 2 uur: ohja, het is daar zo donker dat je geen hand voor ogen ziet.

Schiermonnikoog

In spanje in de bergen vlakbij plaatsje Aguilas. Behoort tot donkerste plekken op aarde. Is een speciaal sterrenkijkpunt daarro. Ziet geen hand voor ogen en je hebt nooit geweten dat er zoveel sterren waren als je daar bent.

Op de Wadden zie je de Melkweg prima (mits het natuurlijk onbewolkt is!). En mocht je eens 's nachts wakker worden als er een stroomstoring is, kijk dan even naar buiten of er bewolking is - als alle lichtvervuiling wegvalt zie je de Melkweg ook gewoon.

Overal ter wereld, als het maar dicht bij de evenaar is

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100