Heeft GV het af en toe drukker dan verwacht ?

Na ongeveer een complete week hier op GV, begin ik een aardig beeld te krijgen van het geheel, en merk ik ook dat de site constant tamelijk druk wordt bezocht.

Misschien een beetje te druk ??
Want gemiddeld overkomt het me minstens een keer per dag dat de site niet bereikt kan worden. (netwerk-time-out). Vooral vervelend als je zit te antwoorden, maar ook met doorlezen en bladeren gebeurt het me nog wel eens dat de boel ineens blijft 'hangen', en het duurt dan tien minuten tot een kwartier voor je er weer op kunt.

Ik heb dat met diverse fora ookwel meegemaakt, maar dan vooral als het echt idioot druk was, en het een forum was met beperkte bandbreedte (op een shared host ofzo).

Zou iets dergelijks hier ook het geval kunnen zijn en zal GV naar een andere server moeten, of is het dom toeval ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik kan alleen op eigen ervaring aangeven dat ik tot nu tot (enkele weken) op elke moment van de dag meteen kon inloggen en geen server time outs heb gekregen. Als ik een antwoord formuleer probeer ik altijd wel te zoeken of er bronnen zijn die mijn argument staven. Of ik zoek in bronnen informatie die mijn antwoord kunnen complementeren. Doordat ik moet opzoeken en het antwoord niet kopieer kost me dat best wel enige tijd per antwoord. De tijd die je hebt om een antwoord te schrijven is wel beperkt. Op moment dat je op "beantwoorden klikt" wordt er namelijk een proces (transactie) gestart waarbij de database de gegevens opzoekt (gebruikersnaam, artikel etc.) en dat wordt afgesloten op moment dat je op Doorgaan en daarna op Antwoord Geven hebt geklikt. De totale tijd waarin je dat kunt doen is beperkt. Ben je langer bezig dan geeft de server een time out om te voorkomen dat de verbindingen met de database erg lang open blijven staan. Die time out kan worden ingesteld door de beheerders van Goede Vraag. Overigens hebben ze de time out op verzoek al hoger gezet. Wat het beleid is qua servers en bandbreedte bij Ilse Media is weet ik niet, maar Ilse heeft veel ervaring met het beheer van webservers en het omgaan met grote aantallen bezoekers per dag. Denk aan de zoekmachine Ilse.nl. NU.nl, de verschillende fora, kieskerurig, schoolbank, startpagina. Als startpaginabeheerder weet ik bijvoorbeeld wel dat alle pagina's naar meerdere servers worden gekopieerd en dat het systeem de bezoekers verdeelt over de verschillende servers. Dat kan ik namelijk zien als ik de pagina's bijwerk en publiceer. Het is heel goed mogelijk dat de website van Goede vraag ook op meerdere servers draait. Eigenlijk kan je beter contact opnemen met de beheerder van Goede Vraag en speciek aangeven op welke moment je problemen krijgt. Wellicht zit het probleem in jouw netwerk, maar dan kan de beheerder nagaan of het op dat moment erg druk is.

Zelfs op de dag van de lancering was de website nog bereikbaar. De website kan dus best veel bezoekers op een moment aan. Immers het wordt gehost door Ilse Media. Als je niet op de site kon heeft dit waarschijnlijk andere redenen. Toegevoegd op 11-06-2009 10:13:50 En geloof me op de dag van de lancering was het niet een klein beetje druk!

Ik kan altijd kijken etc. Ligt waarschijnlijk aan jouw internet. Ik zit bij Ziggo.

Ik heb zelf één keer uitval meegemaakt op deze site, en dat was zonet. Voor het eerst deed de server er ongeveer 5 minuten over om de site te laden. Dus ik denk dat het reuze meevalt.

Ik herken het probleem dat je omschrijft absoluut niet... Ik denk eerder dat het aan andere factoren ligt dan aan de hosting van Ilse Media. Misschien dat het verbinden af en toe wat trager gaat. Maar op de site komen is mij 1 keer niet gelukt. Alleen toen zat half ADSL Nederland zonder internetverbinding...

Ik heb daar nooit last van, hoor!

Ik denk dat je het probleem van "niet bereikbaarheid" bij je provider of instellingen moet zoeken. Ik ben haast 24 uur per dag aan het inloggen en heb er nog nooit last mee gehad. Ik denk dus ook niet dat GV problemen heeft door z.g. pieken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100