Waarom worden handdoeken als schuurpapier als ze buiten drogen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij mijn weten heeft dat niets te maken met het buiten drogen, maar alles met het niet gebruiken van wasverzachter. Daarnaast schijnt een droger ook een verzachtende werking te hebben. (Schijnt omdat dit niet uit eigen ervaring is, onze was hangt altijd, hetzij binnen, hetzij buiten)

Het drogen van de handdoeken in de droogtrommel of in de buitenlucht maakt de handdoek juist zachter. Wanneer de handdoek wordt gedroogd in de felle zon of boven een ventilator zal de handdoek juist weer stijver opdrogen. Tijdens een wasbeurt wordt de was behoorlijk door elkaar geschud in de trommel. Daardoor kan de was hard of stug worden. Bovendien kan het textiel hard worden doordat er kalkdeeltjes neerslaan op het wasgoed tijdens het drogen. Een wasverzachter zorgt ervoor dat het textiel weer zacht en soepel aanvoelt.

Bronnen:
http://www.nvz.nl/internet/pages/template....

Dat ligt aan je handdoeken. Ik heb een aantal kwaliteitshanddoeken, en die worden niet stug. Echter mijn goedkope (of oude) handdoeken hebben dit wel.. Als je bij het machinedrogen wasverzachter gebruikt, kan het ook daar aan liggen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100