Waarom werd er vroeger zilverpapier gespaard?

Wat gebeurde er met het zilverpapier? Moest het gespaard worden omdat het ergens voor nodig was of was het gewoon kostbaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er werd vroeger van alles gespaard wat geld op kon brengen, dus ook zilverpapier, de aluminum capsules van de glazen melkflessen. Waarschijnlijk werden er stoffen uit het zilverpapier gerecycled. Het scheen geld op te brengen en dat zou gaan naar de "missie" (zendelingenwerk), oftewel de arme kindertjes in de derdewereld die met de goede gaven ook een portie Christendom eroverheen kregen. Ik heb nog even nagegoogled en het gebruik zou in de jaren 50 zijn verdwenen. Momenteel sparen een hoop kerkelijke instellingen airmiles voor de zending.

Bronnen:
http://www.bndestem.nl/dossiers/rijkerooms...

Collectieve oplichting... Er werd verteld dat het kostbaar was, dat aluminium, en dat het voor de missie was, de arme kindertjes... Maar het was collectieve oplichting...

Het zilverpapier kon worden gerecycled. In het zilverpapier zat vroeger stanniool, een zeer dun gewalst tin. En dat bracht geld op. Het geld wat dat vervolgens opbracht ging ten bate van de afrikaanse kindertjes...

Het zilverpapier, waarin vooral chocoladerepen en bonbons zaten verpakt, werd gerecycled. In het zilverpapier zat vroeger stanniool, een zeer dun gewalst tin. En dat bracht geld op. Het ging niet om grote bedragen, maar ’enige waarde’ had het wel en in die tijd hielpen alle beetjes. De zilveren kleur had volgens sommigen ook een ’symbolische waarde’. Ook de doppen van melkflessen werden ingeleverd. Het inzamelen van zilverpapier stamt uit het begin van de 20ste eeuw. In de jaren vóór de oorlog gebeurde het op grote schaal. Toen waren er ook overal op de wereld missionarissen aan het werk. Eind jaren vijftig is het gebruik verdwenen.

Bronnen:
http://kunst-en-cultuur.kwero.nl/mensen/10...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100