Wat is het tegenovergestelde van informatief?

Non- informatief lijkt me zo voor de hand liggend, er is volgens mij nog een ander woord hiervoor. Maar ik kom er maar niet uit.

Weet jij het antwoord?

/2500

nietszeggend.

Daar heb je me wat aangericht! Ik kom niet verder dan terughoudend.

Subjectief!

Inhoudsloos misschien....?

Nietszeggend, nutteloos...in het engels uninformative.

Ligt eraan in welke richting je zoekt: desinformatie (zogenaamde informatie die geen feitelijke informatie bevat); verwarring zaaiende gegevens; de al genoemde nietzeggendheid; of als je bijvoorbeeld naar de indeling van boeken, tv-programma's en dergelijke kijkt: fictie, vermaak, niet gericht op kennis delen of bevorderen.

weinig zeggend/weinig betekenend ... komt denk ik het best in de buurt.

onzin

Tjah dat zal wel uitformatief zijn. Het gekke is dat je daar geen echt woord voor hebt. Het tegenovergestelde is idd- non- informatief. Je zal ook kunnen zeggen non formatief. Maar pas op formatie betekent weer wat anders. Jezus wat een moeilijke vraag! We spreken daarom gewoon van niet informatief...

Het beste woord is volgens mij: desinfo / desinformatie. Informatief is dus informatie geven over iets of over meerdere zaken. Desinfo / desinformatie is dus het tegenovergestelde. Om een voorbeeld te geven: U vraagt mij of de TV die u wil kopen duurzaam is en ik overval u met allerlei functies die op de TV zitten en hoe goed het verkocht wordt en meer niet relevante zaken en uiteindelijk heb ik nog geen antwoord gegeven op uw vraag. In dit geval is - hoe goed geformuleerd dan ook - de informatie, desinfo / desinformatie!

Overbodige informatie

informatie achterhouden?

Nutteloze informatie, oppervlakkig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100