Drijven de continenten en zo ja, is het dan zo dat de oceanen eigenlijk een grote oceaan vormen onder de continenten door?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, continenten drijven. Maar niet op water. Continenten drijven op het magma van de aarde. In feite zijn het aardschollen, of platen, die op het magma drijven. Hoogliggende (delen van) schollen zijn continenten, of delen van continenten. Lagerliggende (delen van) schollen zijn oceanen, of delen van oceanen. Zie de bron voor een uitgebreide uitleg.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Platentektoniek

Ze drijven wel, maar rusten toch op de ondergrond die de beweging toestaat... Het zijn de grote barsten in de aardkorst waar continu aangroei is van vaste grond... Van zuid naar noord loot in de atlantische oceaan een breuk waar continu grond aangroeit zal ik maar zeggen, dus nu veroorzaakt het uit elkaar gaan van de Amerikaanse en de eurazische schol...

Op water alleen de Noordpool, daar kun je onderdoor varen met een duikboot, wat in de jaren 50 ook echt gedaan is. Verder 'drijven' de vaste continenten op magma, vloeibaar gesteente. Soms lekt er een continent:) dat noemen we een vulkaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100