Is Omega horloges een goed horloge of draait het meer om de merk?!

Rolex is kwalitatief goed net zoals Cartier. Maar Omega?! draait het meer om zijn naam of is het kwalitatief ook een goed horloge? Is het intressant genoeg om 1 aan te schaffen? (beteft een Speedmaster)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omega is een merk die niet echt getuigt van originaliteit en het is in feite het topmerk van Swatch. Geloof me echt heel wat anders dan bijvoorbeeld Jaeger le Coultre. Ooit was het een interessant merk maar dat is inmiddels lang geleden, 1969. Qua marketing maken ze voldoende herrie maar dat geeft ook wel aan dat het merk nog binnen de marge van middle of the road merk valt. Ze maken overigens qua uurwerken vaak gebruik van Valjoux en ETA. Dit zijn Zwitserse top uurwerken. Dat dan weer wel maar het beperkt ook de originaliteit van een horloge. Zo zie je veel horloges die allemaal hetzelfde zijn opgebouwd. Ook Breitling maakt gebruik van bijvoorbeeld Valjoux maar vormt hem in ieder geval een beetje om, om het uurwerk duurzamer te maken. Nee, Omega is het niet voor mij.

Het uurwerk van een Omega is niet beter dan van een Nokia, Samsung of Motorola.

Als ik dit zo lees, lijkt het mij een topklok, dit 'maanhorloge''. Toegevoegd op 30-05-2009 19:33:22 Alleen, op Ebay doen ze duizenden dollars, zie ik....

Bronnen:
http://www.omega-addict.com/reviews/speedmaster/
http://www.timezone.com/library/archives/a...
http://www.watcharama.com/omspeed.htm

Ik heb al meer dan 20 jaar een (gouden) Omega de Ville die ik altijd draag, behalve als ik ga zwemmen. Niet dat het horloge er niet tegen zou kunnen, maar omdat het aan een krokodillenleren bandje zit. Dit moet ik regelmatig vernieuwen, evenals de batterij, maar verder loopt hij al die tijd al perfect, zonder enige storing. Het klokje is slechts 3,3 mm dun!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100