Is er sprake van diefstal als je kind bijvoorbeeld bij kruidvat een snoepje pakt uit de snoepbakken?

Laatst zei een medewerker van kruidvat dat het niet mag en wordt gezien als diefstal..??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee hoor, als je dat zo uitstalt dan mag mijn kind daar wat van nemen, Ik zal het niet aanmoedigen, maar ook niet verbieden... Het is toch ongehoord om dat zo te koop aan te bieden... Nee hoor mijn kinderen mogen er best EEN nemen hoor... En de bedrijfsmanager wil ik heel graag te woord staan, kort gezegd, die lust ik wel rauw...

Natuurlijk, er is toch niet voor betaald? Hoe klein ook, diefstal is diefstal.

ja en neen. Indien je kind het onmiddellijk in zijn mond steekt is er geen "corpus delicti", geen bewijsstuk en ook gezen diefstal. Indien nog in de hand : diefstal.

Leer jou kind van deze bacterie bronnen af te blijven. De vorige proevers zijn al eerst naar het toilet geweest! Nee het is van een heel klein kind geen diefstal te noemen.

Ja, het is diefstal. Maar als je met je kind naar de kassa loopt en laat opbiechten dat hij/zij een snoepje heeft gepakt , zal de manager waarschijnlijk niet de politie bellen ;-)

In principe is het natuurlijk gewoon diefstal, er is iets gestolen. Als het nog een erg jong kind is, ga ik ervan uit dat men genoegen neemt met een ouder die zijn kind eens streng toespreekt. Kan me niet voorstellen dat ze daar de politie bij gaan halen iig. Maar netjes is het zeker niet...

Het is natuurlijk officieel diefstal maar dit soort dingen wordt in de regel oogluikend toegestaan als het niet de spuigaten uitloopt. Je voelt je meer deugniet dan dief. Ik kocht in het verleden wel eens zo'n zak snoep. Mijn dochter ging zelf scheppen, en nog wat apekoppen en nog wat engelse drop en nog wat griotjes, gomballen etc. etc. Je neemt altijd te veel. Maar bij de kassa bij het afwegen schrok ik wel. Ik kan je melden dat bij de prijs inbegrepen is dat iemand af en toe een snoepje pakt. Geeft niet hoor, ik betaal het wel voor jullie :-)

Ik neem er zelf soms ook wel eens EENtje, en durf te beweren dat ik niet steel. Maar als ik met m'n mannen kom zijn het meteen 4 snoepjes dus dan koop ik er gewoon een aantal. Heb ik meteen die ene geleende betaald. Wat xinix zegt ik wil er best op aangesproken worden, kijken hoever ze willen gaan, ga ik wel mee naar het bureau der blauwbloezen :-)

Dan moeten ze het maar niet op grijpgraage kinderhand hoogte presenteren. Hogere presentatie is ook beter voor de rug van de klanten. lol Schap verder: tiger balm.

Ja, dat is diefstal. De waarde is echter zo gering dat er geen maatregelen getroffen zullen worden. Het gaat daarbij om het principe. Er staat trouwens bij de meeste kassa's een klein bakje met snoepjes speciaal voor dat doel.

Ja, het is diefstal. Je neemt namelijk iets wat niet aan jou gegeven of verkocht is en eigendom is van de Kruidvat. Maargoed het is wel mierenneukerij om daar een punt van te maken als Kruidvat.

Ik vind het afhangen van of je snoep koopt of niks koopt. Als je een zak snoep aan het vullen bent vind ik best dat je een snoepje mag ''proeven'. Als je de zak weegt dan betaal je toch niet op het snoepje, maar op gewicht kan dus ook zo zijn dat je een snoepje meer betaald bijv. Ik zou als manager zeker niet de politie bellen. Als het vaak gebeurt, vind ik een waarschuwing naar het kind en de ouders wel op zijn plaats.

Ach, ze nodigen toe uit, je kan inderdaad 1 snoepje in de zak doen en laten afrekenen, en dan later nuttigen, dan zit je helemaal op veilig. Maar ik denk, dat een gigant als Kruidvat wel een snoepje kan missen. Iets anders is, dat je jouw kind niet moet aanleren dat je gewoon mag pakken, omdat het zo voor je neus staat. Een klein dilemma dus. Doet me denken aan vroeger in de winkel in het dorp, werd je als kind op de stoel geplant en volgestopt met snoep , gewoon voor de gezelligheid. Dat later de tandarts daarvan zijn vruchten plukten is een ander verhaal. ;)

Als je weet wat er naast de snoepbakken op de grond valt dan is één zo'n snoepje niet van belang. Bij veel supermarkten mag je gratis proeven of koffie nemen, Er ontstaat vanzelf een proefcultuur, de detailhandel is daaraan schuld. Dus echt diefstal is het niet, al zal dat vaak wel zo gezien worden.

Natuurlijk kun je een tweejarige niet verantwoordelijk houden voor het pakken van een snoepje. Daar zijn de *ouders* namelijk verantwoordelijk voor. En als die ouders niet ingrijpen (terug laten leggen of afrekenen) is dat absoluut diefstal. Overigens een andere situatie dan de verleiding van een snoepbak: het zou je verbazen hoeveel heel jonge kinderen door ouders gebruikt worden om te (helpen met) stelen. Dat heb ik in een kledingwinkel (kleding voor volwassenen en meisjes) meerdere malen meegemaakt...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100