mijn hond heeft 150 gram chocolade gepikt en opgegeven wat kan ik doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

ok , dierenarts of spoedkliniek bellen !! belangrijk hoe groot is de hond , melk of puur chocola ?? je moet wel actie ondernemen !! Toegevoegd na 1 minuut: kijk hier eens , ik zag keukenzout als oplossing , maar lees even goed.

Bronnen:
http://www.hondenpage.com/hondenforum/1654...

Het theobromine in de chocolade is giftig, dus je kunt beter naar de dierenarts. Hoe ernstig het is hangt van het gewicht van de hond af. Hoe zwaarder de hond hoe meer deze kan hebben. Probeer de hond te laten braken. Misschien heeft de dierenarts een middel hiervoor. Bijgaande site geeft meer informatie. Toegevoegd na 37 seconden: Deze site geeft als tip een eetlepel zout achterop de tong te gooien. Toegevoegd na 1 minuut: Melchocolade geeft ook minder klachten dan pure volgens de dierenartskliniek Delftland (link). Toegevoegd na 2 minuten: Dierenkliniek Delftland: "Het vervelende is, dat u wanneer uw hond dit heeft ingenomen alleen direct (binnen het uur) iets kunt doen om dit te voorkomen: laten braken is dan het advies. Let op sommige honden eten chocola op wat nog in de verpakking zit, hierdoor komen de giftige stoffen langzamer vrij en heeft u dus meer tijd om in te grijpen met het laten braken. Nadat de verschijnselen (lees braken) zijn begonnen moet u wachten tot het braken overgaat waarna u ze een grote hoeveelheid Norit (actieve kool) tabletten ingeeft. Verder is dan alleen het bestrijden van de symptomen mogelijk." Toegevoegd na 6 minuten: Let op: Er zijn ook dierenartsen die (terecht) aangeven dat het geven van zout aan de hond ook schadelijk is. Wel oppassen dus.

Bronnen:
http://www.dierenkliniekleusden.nl/index.p...
http://www.dkdelfland.nl/diergeneeskunde/hond.htm
http://www.kynotrim.nl/trimsalon.php?conte...

Volgens de link (waar je niet vrolijk van wordt) zou je max 40 gram per kilo lichaamsgewicht mogen eten. Op wiki moet je even scrollen tot je "invloed op de hersenen" tegenkomt. Maar chocolade is heel slecht voor je hond. Ik zou het zekere voor het onzekere nemen en gewoon de dierenarts bellen, kost je een telefonisch consult op een duur tijdstip, maar als dat je meer info geeft over je hond moet het geen probleem zijn. Ik zelf zou op zeker direct de dierenarts benaderen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Chocolade
http://www.devrolijkeviervoeters.org/weten...

Chocolade bevat theobromide wat ernstige vergiftigingen kan veroorzaken bij honden. Het behoort tot de groep methylxantines waartoe ook cafeine en theofylline behoren. Deze plantaardige alkaloiden geven een stimulatie van het centraal zenuwstelse en de hartspier. Daarnaast geven ze een relaxatie van de gladde spieren(vooral de bronchiale) en een verhoogde diurese. Een dosis van 100-250 mg theobromine/kg lichaamsgewicht is een potentiele letale dosis. Hieronder wordt in een tabel weergegeven de concentratie theobromine in enkele producten. Produkt Theobromine per gram Witte Chocolade 0.009 mg Oplos Chocolade 0.5 mg Melk Chocolade 1.5-2.2 mg Pure Chocolade 4.5- 16 mg Cacao Poeder 5.3- 26 mg Cacao Bonen 11 - 43 mg Theobromine wordt bij honden traag geresorbeerd. Een plasmapiek ziet men na ongeveer 10 uur. De "halfwaarde tijd" bedraagt ongeveer 17.5 uur. Symptomen: De eerste symptomen beginnen na ongeveer 2-4 uur; Onrustig; braken; urineverlies; diarree Zie voor verdere informatie onderstaande link:

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100