wat is een betoog?

voor nederlands moet ik een betoog opzoeken op het internet maar ik weet niet precies wat dat is zou iemand een voorbeeld kunnen geven of het oven uitleggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is een soort stuk schrijven verkondiging van stelling.

Bronnen:
http://www.google.nl/search?hl=nl&defl=nl&...

Betoog Let op: Spelling (deels) uit 1864: o. [geen meervoud] ~ING, v. (-en), bewijsvoering, redenering. ~BAAR, ' Gevonden op http://www.dbnl.org/tekst/cali003nieu01/ betoog [zelfstandig naamwoord]• uitgewerkte toespraak over een bepaald onderwerp vb:hij noemde in zijn betoog wel voordelen, maar geen nadelen • dat hoeft geen betoog [dat spreekt vanzelf] synoniem: redevoering zelfstandig naamwoord: be-toog het betoog de betogen het betoo ' Gevonden op http://www.muiswerk.nl/WRDNBOEK/LTR_B/W6 betoog argumentatie, bewijsvoering, redenering, sermoen, uiteenzetting ' Gevonden op http://www.woorden-boek.nl/woord/betoog betoog 1) Aangevoerde stelling 2) Argument 3) Argumentatie 4) Bewijs 5) Bewijsvoering 6) Deel van syllogisme 7) Demonstratie 8) Diatribe 9) Korte verhandeling 10) Manifest 11) Onderdeel van een syllogisme (sluitrede) 12) Opstel 13) Oratie 14) Pleidooi 15)< ' Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoor Betoog Een `betoog` is een manier van verkondigen van een stelling. Een betoog onderscheidt zich van andere manieren om een stelling te verkondigen door de stelligheid waarmee de stelling verkondigd wordt en de veelal subjectieve argumenten die gegeven worden. Binnen een betoog stelt men iets, waarbij men dat gaat verdedigen door enkel argumenten te geven ' Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Betoog

Wat is een betoog Een betoog is een overtuigende tekst. In een betoog probeert de schrijver zijn lezers ervan te overtuigen dat hij gelijk heeft. Dit doet hij doormiddel van argumenten. In het begin van een betoog wordt er vaak een stelling geformuleerd. In de rest van het betoog wordt deze stelling met argumenten en voorbeelden versterkt. Ook kan de schrijver gebruik maken van het verwerpen van tegen argument. Hier later meer over.

Bronnen:
http://educatie-en-school.infonu.nl/method...

Een betoog wordt ook wel een 'essay' genoemd. Het is een schrijfsel over een onderwerp waarvan de bedoeling is de lezer te overtuigen van de schrijver zijn gelijk. Leer hier hoe je het het beste aan kan pakken: http://educatie-en-school.infonu.nl/studievaardigheden/49188-een-overtuigend-essay-betoog-schrijven.html

Als je een rede, een toespraak, of een praatje houdt, dan kan dat van alles zijn. Iemand in het zonnetje zetten, of gewoon een leuk verhaal vertellen, over wat je hebt meegemaakt. Zodra je een betoog gaat houden (dat kan ook geschreven worden) heb je echt iets te vertellen. Je wilt iets aantonen, bewijzen, of misschien wel mensen overtuigen van iets.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100