wat voor soort lenzen zijn het best voor je ogen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ikzelf draag maandlenzen. Zo heb je elke 4 weken 'verse' lenzen in je ogen en dus het minst kans op eiwitvorming op de lens en irritatie in je ogen..

Harde lenzen zijn beter dan zachte lenzen, in die zin dat de kans op blijvende oogschade kleiner is. Dat komt doordat een harde lens het oog minder afsluit en doordat het oog eerder waarschuwt als er iets mis is. Dat is ook de keerzijde: harde lenzen zijn minder comfortabel. Ook heb je een langere gewenningsperiode nodig. Harde lenzen hebben in sommige gevallen een optisch voordeel: licht astigmatisme (afwijkende vorm van het hoornvlies) wordt gecompenseerd doordat de lens het hoornvlies in de goede vorm drukt. Als je die afwijking hebt, zie je beter met harde lenzen dan met zachte. Het is verstandig om als lenzendrager, en zeker als dat zachte lenzen zijn, regelmatig je ogen te laten controleren door een goede opticien. Met name de ingroei van adertjes in de iris is iets wat je daardoor op tijd ziet aankomen.

Ivm het antwoord hierboven over de ingroei van kleine adertjes in je ogen ben ik destijds over gegaan op daglenzen. Helemaal super! Iedere dag nieuwe schone lenzen in. Geen gedoe meer met reinigen ivm eiwit aanslag. Iedere dag krijgen je ogen weer voldoende zuurstof. Ik had destijds last van beginnende ingroei van adertjes en na het overstappen op daglenzen zijn deze ook weer verdwenen. Let wel op: niet in slaap vallen met je lenzen! Daglenzen zijn wel duur (maar dat heb ik ervoor over, je hebt tenslotte maar twee ogen..............)

Een vraag die je beter aan een optometrist kan stellen. Je ogen, daar moet je niet mee experimenteren, stuk is stuk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100