Mag je als 16-jarige abortus plegen zonder dat je ouders hier vanaf weten?

Ik ben een meisje van 16 jaar, ik heb seks na de dag dat ik de pil was vergeten te slikken. Heel stom maar heb hier niet bij stil gegaan. Nu zit ik in de 5de dag van mijn stopweek en ben nog steeds niet ongesteld. Ik ben vorige week 3 dagen ziek thuis geweest omdat ik misselijk was en hoofdpijn had en kon alleen maar slapen. Nu is mijn buik opgezet en maak me echt best wel zorgen. Ik moet nog een zwangerschaps test doen maar wil alles alvast op een rijtje hebben al is het wel zo. Kan ik abortus plegen op mijn 16de en dat mijn ouders nergens achter komen.
Ik zit namelijk in een moeilijke thuis situatie...

Kan iemand mij helpen???..... liefs

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja. Vanaf je 16de hoeven je ouders geen toestemming meer te geven en kan je het dus zonder hun medeweten laten doen. https://abortuskliniek-amsterdam.nl/hulpverlening-abortus/veel-gestelde-vragen/ Kan ik een abortus laten doen als ik nog geen 16 jaar ben? Abortus jongeren tot 16 jaar Jongeren vanaf 16 jaar mogen zelf beslissen over het laten afbreken van een zwangerschap (abortus). Jongeren onder 16 jaar hebben toestemming nodig van één van de ouders of van een wettelijke voogd. Als dit niet mogelijk is, voldoet een tweede verwijzing van het Fiom, van een andere arts dan de eigen huisarts of een consult in onze kliniek. In de praktijk komt het erop neer dat een jongere onder de 16 de mogelijkheden bespreekt en de voor- en nadelen voor zichzelf op een rijtje zet samen met een volwassene en haar eigen beslissing neemt en kenbaar maakt.

Hi, ik weet dat het al een aantal weken geleden is. Ik weet niet of je iets hebt ondernomen maar graag verwijs ik je door naar deze website: https://www.erishulp.nl Liefs Trudy

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100