Hoeveel zekerheid geeft de pil?

Ik heb vandaag voor het eerst seks gehad met mijn vriendin en ze slikt al super lang de pil en we hebben geen condoom gebruikt. Wat is kans dat ze toch zwanger raakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er is een kans, maar die is uiterst klein. De pil heeft een slagingspercentage van boven de 99%. Ook een condoom kan voor de zekerheid, en beschermt bovendien tegen SOA's.

Nooit 100 procent maar een grote kans.

Geen enkel middel geeft 100% zekerheid (alleen zelfbevrediging) Maar dat is weer geen middel maar een activiteit Toch kun je bij de pil i.c.m. bijvoorbeeld zaaddodenpasta`s, periodieke onthouding voorkomen dat je zwanger raakt. Mocht het dan toch nog misgaan is er de morning after pil, de overyijdsbehandeling of een abortus (maar dan heb je het wel erg laten gaan, komt bij mij de vraagt op of je er al aan toe bent, want dat wordt m.i. bepaald of je er verstandig mee omgaat en niet of je in staat bent om baby`s te maken (want dat hoef je zelfs een aap niet te leren of een ezel.

De kans is volgens de bron in de praktijk ca 3%. Kijk maar even in bijgaande link.

Bronnen:
http://www.sexwoordenboek.nl/anticonceptie...

99% beschermd de kans dat ze zwanger kan raken is erg klein. tenzij ze rommelig is met de pil slikken zoals dagen overslaan/vergeten. Dan is de kans weer iets groter dat ze zwanger kan raken.

Op de verpakking staat, 99%

Wat de cijfertjes ook zeggen, ik ken verschillende mensen die 'ondanks' de pil hele leuke kindertjes hebben gekregen, ook bij heel stipt gebruik. Een kans van 1 op honderd is echt niet weinig, als die kans bij de lotto zou gelden zou iedereen meespelen. Dus als je het spelletje speelt, kun je in de prijzen vallen. Houd het in de gaten, als ze zich opeens heel anders gaat voelen zou ik wel even testen!

De pil is indien juist gebruikt ongeveer 99% betrouwbaar. Dat betekent niet dat je bij die ene keer dat je seks hebt gehad met je vriendin een kans van 1 op 100 hebt dat ze zwanger raakt, maar dat van iedere 100 vrouwen die een jaar lang de pil als anticonceptie gebruiken, er 1 zwanger raakt. Als jullie absoluut niet willen dat je vriendin zwanger raakt, kunnen jullie beter de pil én condoom gebruiken. Dan ben je dubbel beschermd. Bovendien loop je dan ook veel minder risico op SOA's.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100