Als je zwanger wilt worden, hoelang moet je dan wachten met jezelf wassen daar beneden, zonder de kans te lopen het zaad weg te spoelen?

Als je zwanger wilt worden, wil je natuurlijk dat het zaad een eicel bevrucht.. Als je net seks hebt gehad, hoelang moet je dan wachten tot al het zaad naar boven gezwommen is? Na hoelang kan je jezelf wassen daar beneden zonder dat je de kans op een zwangerschap vermindert? Misschien een rare vraag, maar ben erg benieuwd. Ik heb wel gelezen dat je na de seks het beste nog 10 minuten op je rug kan blijven liggen, zodat het zaad er niet uitloopt.. Is dit dan ook de tijd waarna het zaad weg is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het best is om na de seks op je rug te liggen met je benen omhoog. Dit maximaal 15 minuten. Daarna kan je gerust alles daar beneden gaan wassen, geen enkel probleem.

Je kan je direct na de seks al wassen als je dat wil. Tijdens de seks (nou ja, bij de ejaculatie van de man) komen de zaadcellen direct in het vaginale slijm en slijm van de baarmoedermond. Als ze daarin zitten dan lopen ze er echt niet meer uit. Er kan inderdaad wel wat sperma naar buiten komen, maar alle cellen die daarin zitten waren toch al kansloos. Alle zaadjes, die mogelijk wel een eitje gaan bevruchten, zitten dan al lang vast in het slijm; dit gebeurt al binnen een paar seconden. Zelfs al zou je jezelf vanbinnen ook uitspoelen (en dat kan ik niet aanraden!)dan nog zult u de zaadcellen in het baarmoederslijm niet weg kunnen spoelen. Ideeën dat je zou moeten wachten, laat staan die tijd in rare houdingen moet doorbrengen, zijn hardnekkige fabeltjes, die inmiddels al járen keihard weerlegd zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100