als je jarenlang de pil inneemt en je stopt ermee. gaat je lichaam dan automatisch terug ovuleren, en ga je gewoon terug een eisprong hebben?

ik heb jarenlang de pil diane-35 genomen en ben nu gestopt omdat ik een kind wens te krijgen. gaat mijn lichaam nu terug functioneren? ga ik na mijn maandstonden direct terug een eisprong hebben? of zal het enige tijd innemen, kan het dat het effect van de pil nawerkt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wanneer ben ik weer vruchtbaar na het pilgebruik? Als je van plan bent om zwanger te worden, duurt het gemiddeld een maand of drie voordat de hormoonspiegels weer in evenwicht zijn en dat je je volledige vruchtbaarheid weer terug hebt. Je cyclus kan in het begin nog wat in de war zijn, maar al gauw zal dit moeten verbeteren. Natuurlijk zijn er ook uitzonderingen. Er zijn gevallen genoeg bekend die direct na het stoppen met de pil zwanger zijn geworden. Heb ik toch wel een ovulatie na het stoppen met de pil? Om erachter te komen of je een eisprong hebt nadat je met de pil gestopt bent, kun je ovulatietesten gebruiken, de temperatuurmethode toepassen en/of de eisprong symptomen in de gaten houden. Als je binnen de zes maanden nadat je gestopt bent met de pil nog geen regelmatig terugkerende menstruatie hebt gehad, heb je waarschijnlijk een probleem met de eisprong en moet je contact opnemen met je huisarts.

Bronnen:
http://www.ovulatie-berekenen.com/zwanger-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100