Wat doen tegen enorm hongergevoel tijdens zwangerschap?

Hallo, ik ben rond de 6 weken zwanger. Precies weet ik het nog niet omdat ik het pas net weet. en de huisarts was dicht. ik heb al een aantal dagen een enorm honger gevoel. en wat ik ook eet het gaat niet over. ik eet echt super veel. maar ben ook super misselijk de hele dag. ik eet dan wat beschuitjes met kaas.
wat kan ik hier tegen doen?

met vriendelijke groeten!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je zwanger bent gebeurt er van alles in je lichaam. Je hormonen slaan op hol en je hele gestel is zich aan het "instellen' op het volgroeien van de baby. Hierdoor kun je een "hongergevoel" krijgen. Er is dan ook niks mis met meer eten, zolang dit maar gezond is. Zorg dat je altijd voldoende gezonde tussendoortjes hebt. Eet elke 2.5 a 3 uur iets kleins (niet 3 grote maaltijden op één dag) maar maak je maaltijden kleiner en verdeel ze in 6en verdeelt over de dag. Het is dus heel normaal dat je dit hebt. Ik heb wat linkjes bijgevoegd van "lotgenoten" om het maar even zo te zeggen, en van wat sites waar je richtlijnen vind voor gezonde voeding tijdens je zwangerschap. Hopelijk heb je er wat aan! Ik wens je een fijne en onbezorgde zwangerschap. http://www.voedingscentrum.nl/nl/mijn-kind-en-ik/zwanger/eten-en-drinken-tijdens-de-zwangerschap.aspx http://www.gezondheidsplein.nl/topic/53/voeding-tijdens-de-zwangerschap.html http://www.zwangerschapspagina.nl/zwangerschap/245120-continu-hongergevoel-ben-net-pas-zwanger.html http://wij.nl/wij-forum/zwanger-zijn/honger-tijdens-zwangerschap-0 http://forum.viva.nl/forum/Kinderen/zwanger_en_continu_honger/list_messages/72507

heb je een hongergevoel, eet dan fruit, bananen en druiven zijn heel gezond voor zwangere vrouwen, en het ligt niet zwaar op de maag. Wens je een fijne en goede zwangerschap!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100