wanneer zal mijn broertje/zusje mij herkennen ?

mijn moeder is 2 maanden zwanger (hoera!!) en ik vraag me af wanneer mijn broertje/zusje mij zal herkennen ? meteen na de bevalling of een paar dagen erna ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gefeliciteerd! Moet heel bijzonder zijn om de komst van je broertje of zusje zo bewust mee te maken. Drie maanden geleden heb ik een 2e dochter gekregen. Zij reageert al overduidelijk op haar zus. Dat merkte ik al vrij snel. Waarschijnlijk herkende ze stem, die heeft ze al vaak gehoord in de buik, net zoals ze de stem van papa en mama herkennen. Na een maand kon ze ook beter zien en werd ze gelijk stil of ging ze lachen wanneer ze lag te huilen en haar zus boven het bedje kwam kijken. Inmiddels 'kletst'. Ze ook met haar zus. Dus ik denk dat je al snel genoeg contact met hem of haar gaat hebben! (Als je tenminste in hetzelfde huis woont).

Dat duurt een paar maanden. Het vermogen om gezichten te herkennen is in beginsel al bij baby's aanwezig. Pasgeborenen leggen een speciale aandacht voor gezichten aan de dag en al na enige maanden zijn de betrokken hersencentra geactiveerd. Baby's zijn in staat het gezicht van de moeder van andere gezichten te onderscheiden. Aanvankelijk letten zij daarbij vooral op de globale kenmerken van het gezicht. Toegevoegd na 4 minuten: Al na een paar dagen kan een baby gezichtsuitdrukkingen kopiëren, zonder te weten wat ze betekenen. Vanaf 7 maanden snappen ze dat wel. Als het baby'tje vaak ziet, dan kan het je waarschijnlijk na 6 maanden herkennen, oplopend tot 9 maanden.

Tja, wat is herkennen, in mijn bron staat dat een baby zijn ouders met 2 wk al herkent. Verder herkent een baby na de bevalling de geluiden en stemmen die hij/zij daarvoor heeft gehoord (altijd dezelfde muziek, stem van moeder en in mindere mate van vader). Omdat een baby alleen op 20/25 cm scherp kan zien zal het jou niet zo snel als gezicht herkennen maar wel je stem. Je hebt zo een band met je broertje/zusje als je het veel verzorgt en het in bad mag doen bijv.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/kinder...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100