Is onbevlekte ontvangenis echt mogelijk?

De verhalen zijn dat de heilige maagd Maria onbevlekt ontvangen is. Kan dit ook bij mensen tegenwoordig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dat kan niet. Ook niet bij Maria. Dat is een broodje aap verhaal dat verzonnen is omdat je bij de "de moeder van god" toch niet aan seks moet denken. Toegevoegd na 1 uur: Bij nader inzien is mijn antwoord: ja dat kan. We worden allemaal onbevlekt ontvangen.

De onbevlekte ontvangenis is iets heel ander als dat jij denkt. Dat betekend dat zij ter wereld is gekomen zonder belast te zijn met de erfzonde,en niet dat zij als maagd een kind heeft gekregen. ;-)

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Onbevlekte_On...

Nee onbevlekte ontvangenis kan niet eigenlijk niet. Wel kan het sperma wat aan de buitenkant van je vagina zit, naar binnen gaan en op die manier voor een zwangerschap zorgen. Die kans is echter niet groot, maar in theorie zou je dan een onbevlekte ontvangenis kunnen hebben.

Ja wand het staadt in de Bijbel.

de onbevlekte ontvangenis betekent dat Maria de erfzonde niet draagt, die elke mens schijnbaar sinds adam en eva uit het paradijs waren verjaagd, automatisch mee kreeg. Het heeft dus niets te maken met zomaar kinderen krijgen zonder geslachtsgemeenschap te hebben gehad... Dus of andere mensen ook onbevlekt ontvangen kunnen zijn hangt er puur van af of jij in de erfzonde gelooft...

Het probleem is dat het bij onbevlekte ontvangenis om een katholiek dogma gaat. Het dogma beschrijft dat Maria vrij van erfzonde zou zijn alvorens zij Jezus ontving. Het heeft dus niets met maagdelijke geboorte, enz. te maken. De onbevlekte ontvangenis heeft veel te maken het goddelijk verklaren van Maria als de moeder van Jezus en dat is een pure katholieke aangelegenheid. Het is dus onderdeel van een geloofsbeleving en zo moet je er m.i. ook naar kijken. Je kunt dus niet stellen dat het bij mensen tegenwoordig bij wijze van spreken mogelijk zou zijn, tenzij je ervan uitgaat dat God mensen geboren zou laten worden die zonder erfzonde zijn, maar ook vanuit geloofsoverwegingen zou ik daar geen aanleiding toe zien.

1. Ja via IVF; 2. Nergens in de bijbel staat iets over onbevlekte ontvangenis. Dat is er later bijverzonnen, maar staat nog steeds niet in de bijbel. 3. Ik heb ooit een vergezocht verhaal gelezen dat stelde dat Maria de helft is van een twee-eiige tweeling waarbij de andere helft in haar baarmoeder terechtkwam en stopte met groeien totdat zij hormonaal volwassen werd.

Zo lang je geloofd dat God een tastbaar iets is, dan is dat niet mogelijk. Zo lang je weet dat god een macht is die niet tastbaar is maar wat je wel oberkomt, dan is het mogelijk. Het is namelijk de God van de Liefde, de enige God (dus er zijn er meerdere) die je zult eren. Anderen zijn onder andere de Goden van de Haat, van de Jaloezie, van de Hebzucht, enz. Je kunt er niets aan doen maar het overkomt je. Ook de liefde. Daar kan je naar leven, door lief te hebben. Ieder zoals is omschreven in de 10 geboden. Zo is dat ooit door slimme mensen opgeschreven. Zeker niet verkeerd. Maar kunnen wij dat nog heden ten dagen? Kijk eens om je heen wat een haat, hebzucht en jaloezie. Volgens de bijbel zouden dat duivels zijn. Als een vrouw uit liefde zwanger wordt zonder enige haat jaloezie of hebzucht, dus louter uit liefde, dan is deze vrouw niet bevlekt. Ze is dan zuiver. Bedenk dat ruim 2000 jaar geleden mensen anders dachten wij dat nu doen. Toch is toen een en ander op geschreven op de wijze en de kennis van toen. Dat geldt zeker voor het Oude Testament dat vele jaren ouder is dan de leer van Jezus Christus. (->Christenen, die bestonden daarvoor dus nog niet!) Wat in de bijbel staat is vaak heel logies. Het zou zomaar waar kunnen zijn. En nu komt het. Als je geloofd in de Liefde dan kan je in de God van de Liefde geloven. Helaas dat kan de mens niet. En de bijbel, die dus door mensen ooit is geschreven geeft de schuld aan de zondeval(?). Ach het moet een oorsprong hebben. Daarom ben ik van mening dat je God nooit om materialistische dingen moet vragen tijdens een gebed. God van de Liefde is een macht, een power, een vermogen, geen iets of iemand die je iets kan vragen. God is er niet, God beleef je. Ik kan nog wel doorgaan, maar dat heeft niets meer te maken met de Onbevlekte Ontvangenis. Het gaat dus niet of het bestaat, of het kan, maar of je er in geloofd. Nu begrijp je waarschijnlijk ook dat Jezus niet een zoon van de God van de Liefde is maar een man die geboren is uit ware Liefde (waarschijnlijk tussen Maria en Jozef).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100