Ik slik de pil tegen puistjes, het heet diane pil. Werkt deze pil ook tegen zwangerschap?

Ik kreeg deze pil via de huisarts voorgeschreven, op het laatst toen ik al bijna weg was. Vroeg ze nog of ik een vriend had, ik zei dus nee. Want ik heb geen vriend. Maar toen vroeg ik me af, werkt deze pil ook tegen zwangerschap? Ze heeft er verder niks meer over verteld..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De Diana pil wordt specifiek voorgeschreven bij huidproblemen. Het is een relatief zware pil en werkt ook als anticonceptiepil. Volgens het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) is de Diane-35-pil echter niet geregistreerd voor anticonceptie maar als anti-acné middel. Ik weet niet of het nog zo is, maar in 2006 werd dit door verzekeraars ook niet beschouwd als anti-conceptiepil maar als geneesmiddel (en daardoor vaak ook vergoed). In 2006 zijn er artikelen verschenen omdat de pil werd voorgeschreven als acnépil (terwijl de vraag was om een anticonceptiepil) vanwege deze vergoeding door verzekeraars. Als je geen last van acné (meer) hebt zou je een andere pil als anticonceptiepil moeten overwegen. Dat adviseert het CBG. Zo lang je wel last van acné hebt en dit met deze pil vermindert beschermt deze pil je tegen ongewenste zwangerschap als je deze volgens de bijsluiter slikt.

Ja daar is deze pil ook voor hier ook een info over deze pil

Bronnen:
http://www.huidarts.com/cgi-bin/behandl.pl...

Dat is erg slecht van je huisarts. Het werkt inderdaad tegen zwangerschap.

Jaren geleden heb ik deze pil ook geslikt. Mijn huisarts vertelde me toen dat deze pil eigenlijk was ontwikkeld tegen acne en als bijwerking anticonceptie had.

Huisartsen zijn wel vaker van de halve informatie. Het is idd een anticonceptie pil. LET WEL OP, als je je down gaat voelen, dus neerslachtig, dan kan het goed zijn dat het door deze pil komt. Ik had er zoveel last van met deze pil, ben gestopt, en de zon ging weer schijnen voor mij! Dan maar wat puistjes ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100