Kan iemand die zwanger is en gaat bevallen daardoor darmkanker krijgen ?

Er werd mij verteld dat als de baby niet geboren was dat ze waarschijnlijk niet ziek was geworden, of dat het veel later kwam.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het lijkt me zeer onwaarschijnlijk. Het gewicht van de baarmoeder kan wel op de ingewanden drukken. Het zou het kunnen versterken. Het kan ook zijn dat het later is opgemerkt door de zwangerschap. Bijna alles word dan afgewimpeld als zwangeschapskwaaltje.

erg onwaarschijnlijk. Denk dat het kwam doordat ze het misschien eerder al had of kort erna kreeg. Hierdoor word(zoals hierboven al gezegd) vaak afgeschoven als zwangerschapskwaal. maar het is onwaarschijnlijk dat dit echt zo is.

Aan darmkanker kan iedereen komen, dat komt niet door een zwangerschap en bevalling. Het is wel mogelijk dat die darmkanker al een tijdje actief was maar dat die tumor of dergelijke tijdens de bevalling is ontdekt en dat het ziekenhuis voor een keizersnede had gekozen als ze van die darmkanker wisten omdat dan de druk op de tumor niet zo groot is en dus minder kans op beschadigingen of complicaties.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100