zout verhoogt de bloedruk niet?? is dat waar?

vandaag bij de verloskundige bleek mijn bloeddruk 95/45
ze zei eet maar lekker dubbelen zoute drop.
ik naar de jamin, ik pak een grote zak en schep hem vol dubbele zoute drop, ik kom een kennis tegen en vertel haar van mijn bloeddruk, waarop de jamin medewerker mij vertelde dat de zout in drop niet zou werken?!?!?!?!? ben ik nou gek, de verloskundige of die medewerker?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb ook wel eens gehoord dat zout helemaal niet zo'n grote invloed op de bloeddruk heeft als wel wordt beweerd. Overigens, nu is helemaal duidelijk waar die vlekken voor je ogen (zie Bron) vandaan komen. En nu snap ik ook waarom je die niet alleen hebt als je opstaat, maar ook wanneer je gewoon een tijd zit. Met zo'n superlage bloeddruk zou ik trouwens wel even langs de huisarts gaan, en het niet bij alleen de verloskundige laten. Even controleren of het hart nog in goede conditie is, of je geen vochtophoping in de longen en/of in de benen krijgt, en of de nieren niet te hard werken - dat soort dingen. Daarnaast kan de arts je wellicht beter vertellen hoe je je bloeddruk opvijzelt dan een verloskundige die met een achterhaald huismiddeltje komt.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/vlekken-ogen.23369

Zout verhoogt de bloeddruk wel... Dan hebben we het over NACL of KCL... zoals je wellicht weet is het zout in drop NH4CL, salmiac-zout... Dat is ander zout inderdaad... IIK weet dan weer niet of dat de bloeddruk verhoogt... Maar het zout in drop is een ander zout dan keukenzout...

Zoute drop kán enigszins helpen tegen een lage bloeddruk. Maar.. - nogmaals: het kán helpen, dit is ongeveer bij 50% van de mensen met een lage bloeddruk. - het helpt echt maar een beetje, je bloeddruk schiet niet ineens weer omhoog. Baat het niet dan schaadt het niet. Snoep het met mate! téveel is ook weer niet goed. Maar verwacht er ook geen wonderen van.

't is niet zo dat 't in 1x hard omhoog gaat. Maar ik had 't ook tijdens zijn zwangerschap. Heb me te barsten gegeten in dropjes maar ook kippensoep etc. Wel fijn want andersom is erger. Het hielp me zeker me beter te voelen. Lekker genieten van je droppies ;)

"There is some relationship between dietary salt intake and increased blood volume, potentially resulting in higher arterial pressure, though this varies with the individual and is highly dependent on autonomic nervous system response and the renin-angiotensin system." Zout trekt vocht aan, waardoor dus je bloedvolume kan toenemen wat kan leiden tot een hogere druk.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Blood_pressure

Denk erom dat erg veel drop weer voor stoelgang problemen kan zorgen.(verstopping0

Het is inmiddels bekend dat een zoutbeperkt dieet de bloeddruk niet verberterd, dus verlaagd. Maar het is wel zo dat zoute drop de bloeddruk verhoogd. Ik zou zeggen eet maar drop dus want je bloeddruk is best laag. Maar een hele grote zak vind ik wat overdreven al die drop lijkt me niet gezond. Kijk maar in de bijgevoegde site.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Drop

Drop bevat naast salmiakzout ook vaak zoethout-extract en zoethout bevat glycyrrhizinezuur, dit zuur werkt ook bloeddruk verhogend. Salmiakzout bevat net als keukenzout natrium en het is deze stof die bloeddrukverhogend werkt. Dus ouderwetse drop die beide stoffen bevat werkt zeker bloeddrukverhogend. Salmiakzout wordt bijna altijd gebruikt en zoethoutextract ook vaak en dat werkt dan dubbel. Even nakijken of die ingrediënten er allebei in zitten dus.

als eerste ben jij niet gek hoor hahaha,alleen je weet niet meer wie je nu moet geloven...ik heb het gevraagt aan mijn zwager die arts in het ziekenhuis is en die zegt inderdaad hetzelfde alsxinix alleen dan wel met de aanvuling dat dus het zout van drop niet meewerkt aan een verhoging van de bloeddruk,dat gebeurt alleen als je het al een tijd doet maar hij geeft aan dat dat niet de slimme manier is:kook wat meer met zout en eet producten die van zichzelf al meer zout bevatten,zoals sausjes en varkensvlees bijv.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100