Mag je nu wel of niet schilderen als je zwanger bent?

Ik ben 20 weken zwanger en zit volop in de verbouwing van mijn huis. Ik lees en hoor vanalles over wel/niet verven als je zwanger bent, maar vind nergens een duidelijk antwoord.
Is het nu wel schadelijk of niet? Wat is er eventueel schadelijk, waarom, waar voor (het kind ademt zelf de lucht niet in...)? Tijdens de gehele zwangerschap of alleen aan het begin? Kan het wel in een goed geventileerde ruimte? Helpt een mondkapje?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

(slechte) lucht is niet direct schadelijk alleen via bloed naar de baby alleen valt verf niet onder (slechte) lucht alleen terpentine bij het verfen en eventueel thinner of ammoniak. Maar om er toch voor te zorgen dat er niks in de bloedbaan komt is het ook goed om handschoenen te dragen voor eventuele kleine wondjes op de handen waar dan terpentine opkomt om het verf eraf te halen.

Verf op waterbasis kopen kan wel. Niet voor niets is dat tegenwoordig steeds vaker verplichter voor schilders. Toegevoegd na 1 minuut: Bij verf op de conservatieve oplosmiddelen-basis hebt een mondkapje algeheel niet - de oplosmiddelen gaan er dwars doorheen.

ik ben nu 31 weken zwanger en heb altijd alles zelf geschilderd. verf op waterbasis mag je gewoon in gaan staan. wel in het verstandig te schilderen met de ramen open. als jij gewoon een muur wil schilderen kan je dat gewoon doen hoor.

Je voelt zelf wel of je de handeling kunt doen of niet. Wel in acht nemen dat je niet 'overstrekt'en de ruimte waarin je werkt goed geventileerd wordt ivm met evt. [giftige] dampen van de verf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100