hoe snel na een bevalling kan een vrouw weer zwanger worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

"Je menstruale cyclus kan al twee of drie weken na de bevalling terugkomen. Zodra je ovuleert kun je ook weer zwanger worden. Zo kan het voorkomen dat je onverwacht erg snel na de bevalling alweer zwanger bent. Dokters adviseren om in ieder geval zes weken te wachten met seks na een bevalling. " http://www.babybytes.nl/encyclopedie/Z/Zwanger,-snel-na-je-bevalling

Bij een normale bevalling kan je theoretisch weer zwanger worden na je eerst volgende menstruatie, maar het is handiger om een paar maanden te wachten om je lichaam te laten herstellen. Als je een keizersnede hebt gehad wordt er altijd aangeraden om minimaal zes maanden tussen de geboorte van de eerste en het begin van de tweede zwangerschap te laten zitten. Dit omdat je anders het gevaar loopt dat het litteken van de baarmoeder niet volledig is hersteld en de kans op beschadiging (scheuren) erg groot is. Na een half jaar is hij voldoende genezenn.

heel snel zoals al genoemd is . Mijn ervaring is dat je na zo'n anderhalf jr weer de oude bent fysiek en mentaal . is voor iedere vrouw wel anders denk ik . mn gynaeceloge ( ziekenhuis )zei na de 1e kind nou tot ziens over ongv 2jr met n big smile .)) was leuke vrouw .. toppie! en ja hoor bij de 2e had ik haar weer als gynaecologe vondt ik wel leuk .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100