Ik heb een postnatale depressie gehad na de geboorte van mijn zoontje. Hoeveel kans heb ik op herhaling als ik een 2de kindje krijg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zo'n 60% van de vrouwen die een postpartum depressie hebben meegemaakt, krijgen hier bij een volgende zwangerschap opnieuw last van. Bepaalde maatregelen kunnen helpen om deze kans te verkleinen. Als een lichamelijke verstoring de oorzaak was van de depressieve klachten zijn deze te bestrijden met - bijvoorbeeld - een goede en gevarieerde voeding (met veel kalk en vitamine B6) of het gebruik van hormoonpreparaten direct na de bevalling. Het lijkt er dus op dat je een grote kans dit opnieuw te krijgen. Misschien is het verstandig om te overleggen met je (huis)arts, zij weten vast waar je goede begeleiding en advies kan krijgen.

Bronnen:
http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseact...

Omega 3 tekort kan een oorzaak zijn van postnatele depressie. Neem zeker voldoende DHA in en zorg dat dit een zuivere vorm is. MarinDHA is een heel goede voor zwangere vrouwen.

je hebt idd een verhoogde kans om het nog een keer te krijgen. ik heb het zelf helaas drie keer gehad, maar de vierde keer heeft de verloskundige (in overleg met de huisarts)me bij 36 weken zwangerschap al antidepressiva voorgeschreven en nu heb ik nergens last van gehad (ws dus dankzij de antidepressiva). een verademing! ook voor de rest van het gezin. mijn zoontje is nu 7 maanden en na 4 maanden was ik van de medicijnen af. mijn tip is: overleg goed met de verloskundige. niet dat jij nu ook meteen aan de antidepressiva moet, maar misschien kun je een tweede keer veel sneller ingrijpen als je weer dezelfde gevoelens zou hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100