Ik heb gehoord dat spermadonors, die wensmoeders 'helpen' bij hen thuis, iets kunnen toevoegen aan het zaad zodat het onvruchtbaar wordt. Kan dat ?

Vrouwen die ZI (zelfinseminatie) doen, doen daarvoor vaak beroep op een zaaddonor. Deze komt dan bij hen thuis langs om zich te masturberen en het staal af te geven aan de wensmoeder. Ik heb gehoord dat er zijn die daar geld voor vragen en iets toevoegen aan het zaad zodat het onvruchtbaar zou zijn. Is zoiets mogelijk? Wellicht zouden zij liever geen kinderen verwekken omdat er tegenwoordig een zogenaamd 'donorencontract' moet worden getekend waarin men toestemming geeft dat het kind zijn vader zou mogen leren kennen vanaf dat het de leeftijd van 16 jaar heeft bereikt. Donoren die het doen om het geld zouden dan wellicht liever geen kinderen krijgen op die manier.
Mijn huidige vriendin had het vroeger ook geprobeerd met verschillende donoren en was nooit zwanger geworden. Met mij ging het van een leien dakje. Dat leek me dus verdacht...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dat kan. Een simpele stof als urine kan de kwaliteit van zaadcellen al ernstig aantasten, of zaaddodende pasta die je in combinatie met een pessarium als anticonceptiemiddel kan gebruiken. Dus er zijn mogelijkheden genoeg. Maar of dat echt gebeurt is de vraag. Het verschil tussen jou en je vriendin kan natuurlijk ook aan verschil in vruchtbaarheid tussen jullie liggen: misschien wordt je vriendin gewoon minder snel zwanger dan jij.

een zaaddonor die langskomt doet het via de vriendendienst weg, tenzij er geld word gevraagd. dat mag bij wet niet meer omdat anoniem niet meer gebeurt. een donorkind mag nu info opvragen naar wie de donor is. iemand die onvruchtbaar zaad verkoopt heb ik nog nooit van gehoord en behoort gewoon tot oplichting, echter kan de wensmoeder dit niet bewijzen. ik ga mijn eicellen doneren volgende maand, alles word opgeschreven en mag niet anoniem. wel is het zo dat de wensouders niet verplicht zijn het kind te vertellen dat het met een donor is ontstaan. dus als je door een kennis een bevruchting laat doen ken je die persoon en zou hij je dan indd bedriegen? dan heb je geen goede vriend gekozen. doe je een anonieme donor mag het volgens de wet niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100