Kun je tijdens je zwangerschap veilig een zoute haring eten ivm listeria?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

zie link. GEROOKTE haring mag niet gegeten worden, ZOUTE haring wel... eet smakelijk!

en toch zou ik het niet doen. de kans bestaat altijd, hoe klein ook. x

Ik neem aan dat het moet kunnen als bijvoorbeeld een arts het er ook mee eens is. Houd er echter wel rekening mee dat ook op het gebied van voedsel veel dingen zowel voor- als nadelen hebben. Zo schijnen er in vis nogal veel PCB's en dioxine te zitten, dat lijkt me nu ook niet echt bevorderlijk. Zie eventueel ook bijgaand filmpje op de website van Tros Radar.

Bronnen:
http://www.trosradar.nl/index.php?id=uitze...

Ik zou zeggen: Moet kunnen. Vroeger hadden ze geen boeken waarin stond wat er allemaal niet kon en mocht en getuige het aantal mensen in Nederland neem ik aan dat het vroeger toch ook vaak goed gegaan is. Mijn moeder had geen boeken, ze at gewoon waar ze zin in had, dronk waar ze zin in had en we zijn er alledrie gezond uitgekomen.

NIET proberen. Tijdens je zwangerschap moet je zo voorzichtig mogelijk zijn. Een kind is zoooo beïnvloedbaar! En zeker als het nog in de buik zit! Hetzelfde geld voor het kleuren van je haar. Dat mag je dus ECHT niet doen dat is zo ongezond voor de kleine. En zoals roken, ik snap niet hoe sommige vrouwen het in hun hoofd halen! Misselijk word ik ervan! Mijn eigen vader was kettingroker. En ik dus constant doodziek (in mijn peuterjaren). Later bleek dat ik allergisch ben aan sigaretten en dus constant in levensgevaar door mijn eigen vader. Oke dat is dus helemaal het punt niet meer. Wat ik eigenlijk probeer te zeggen is dat je best gewoon zo voorzichtig mogelijk bent en niks uitprobeert waarvan je niet zeker bent dat het schadelijk is of niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100