Kan je het HcG hormoon echt alleen in de ochtend urine zien? of ook s avonds omdat het er eenmaal inzit?

Dit is vanwege een vriendin van mij zij heeft de vermoedens dat ze zwanger is!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je vroeg test, kun je dat het beste met ochtendurine doen omdat die geconcentreerder is, gewoon omdat je 's nachts urenlang niet drinkt en niet plast. Als je in een later stadium test, maakt het niet meer uit. Er zit dan zoveel hCG in je bloed dat het ook in niet-geconcentreerde urine in zulke grote hoeveelheden terechtkomt dat het aantoonbaar is. Omdat je niet kunt weten wanneer bevruchting en innesteling precies heeft plaatsgevonden, zou ik voor een eerste test altijd ochtendurine aanraden. Dan heb je sowieso een kleiner risico op vals negatief. Wanneer had je vriendin verwacht ongesteld te worden? Je moet er sowieso rekening mee houden dat zwangerschapstesten (zelfs de zogenaamd vroege testen) pas na die dag écht betrouwbaar worden.

In de ochtendurine zit iets meer omdat dat ge-concentreerder is en je in rust meer HCG aanmaakt, maar het zit er wel in de rest van de dag. Als je nog kort zwanger bent is het hormoon nog niet altijd even duidelijk aanwezig vandaar dat bij voorkeur ochtendurine wordt gebruikt. Daarbij zijn in de loop der jaren de testen steeds beter geworden en betrouwbaarder. En lees anders de gebruiksaanwijzing op de test, dan weet je het helemaal zeker.

HcG zit ook in de avondurine. Het is een van de methoden om te bepalen of je zwanger bent omdat dit hormoon alleen voorkomt als je zwanger bent. De concentratie is in de ochtend wel wat groter. Zwangerschapstesten met een gevoeligheid van 20 mU/l HCG kunnen vanaf 4 dagen voor de verwachte menstruatie worden uitgevoerd. Dat is wel in een heel vroeg stadium en het is verstandig om later nog een test te doen. Toegevoegd na 2 minuten: Het hormoon wordt gemaakt vanaf de innesteling van de bevruchte en delende eicel in de baarmoeder. De placenta neemt de productie later over, dus hoe verder je bent in de zwangerschap, hoe meer HcG je maakt. De stichting moeders voor moeders zamelt ochtendurine in om hieruit HcG te halen voor een medicijn.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Humaan_chorio...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100