Wordt de mens steeds asocialer ook in omgang als vrienden onderling?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Échte vrienden niet, en daar herken je ze ook een beetje aan. Vrienden is echter ook een nogal gedevalueerd woord geworden ; sommige mensen noemen al hun buren en kennissen vrienden, en dat valt in de praktijk natuurlijk bitter tegen. Een of twee goede vrienden is een prachtig gemiddelde (en daar kun je je handen ook vol genoeg aan hebben ; een paar (wisselende) kennissen voor erbij is voornamelijk gezellig).

ja, steeds egocentrischer en vooral grover. Dat wordt wat in de nabije toekomst.

Dat denk ik niet, op een echte vriend kun je ook in deze tijd nog steeds rekenen. Het is denk ik wel zo dat vaak de tijd ontbreekt om elkaar vaak te zien. Maar in geval van nood, ziekte, verhuizingen enz. wil ik er voor mijn vrienden en familie zijn en dat is omgekeerd ook zo.

Daar lijkt het wel op. Mensen hebben het te druk. Leggen de lat steeds hoger. Jammer maar helaas. Volgens mij is dat een ontwikkeling die moeilijk terug te draaien is.

Sommige wel, ik heb altijd respect voor mijn vrienden. Nou zijn er in mijn leven maar weinig mensen die ik als vriend zou aanduiden. Ik denk dat ik tot nu toe een stuk of vijf echte vrienden heb gehad. Maar dat zijn ook gasten die als ze bij wijs van spreken over twintig jaar ineens op stoep staan zonder problemen mijn hulp zouden krijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100