Ik heb mijn nichtje in huis genomen na het overlijden van mijn zus, ik was voogd daarom krijg ik geen pleegoudervergoeding wie herkent dit?

Als ik geen voogdijschap had aanvaard volgens jeugdzorg had ik wel voor pleegoudervergoeding in aanmerking gekomen.
Hoe kunnen we dit doorbreken want ik heb toch ook voor dezelfde kosten gestaan en heb ze nog steeds als een pleegouder?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik de kamer zijn hier al vragen overgesteld maar meneer rouvoet heeft hierop nog geen echte actie ondernomen Toegevoegd na 2 minuten: nog een link misschien kun je hier wat mee

Bronnen:
http://www.stichtingkog.info/pages/posts/h...

Als het pleegkind één van zijn ouders heeft verloren ( halfwees) is, kan de pleegouder/ verzorger recht hebben op een halwezenuitkering. Een van de voorwaarden is dat de overleden ouder verzekerd was voor de Anw ( algemene nabestaandenwet) en dat het kind niet ouder is als 18 jaar. Een aanvraag om halfwezenuitkering door pleegouders wordt door de Sociale Verzekeringsbank echter standaard afgewezen als de pleegouder een pleegoudervergoeding ontvangt. Als de overgebleven ouder ( de vader van het kind in jouw geval) een bijdrage aan de pleegouder betaalt, wordt deze wel afgetrokken van de halfwezenuitkering. Klik eens op mijn bron; scrol helemaal door in de documenten en ong. de 12de van onderen af naar boven, staat een document 'voogdij, Protocol externe overdracht'. Hierin staan richtlijnen van overdracht voogdij naar pleegouder etc. Toegevoegd na 12 minuten: Sorry, ik zie bij controle dat je het document niet kunt openen. Kijk bij google naar ; "[pdc] Voogdij overdracht van de voogdij-instelling naar de pleegouder(s)",van de kennisbank.mogroep. Als je dit aanklikt kom je direct in het document. Typ bij zoeken op google iets in als;'voogdij naar pleegouder' en daar staat hij tussen, tamelijk bovenaan in de zoekresultaten. Misschien is het een optie om aan te vragen?

Bronnen:
http://kennisbank.mogroep.nl/

Als voogd kom je in de positie ""als zijnde ouder"". Je kunt gewoon kinderbijslag aanvragen bij de SVB. Voorts komt het kind waarschijnlijk in aanmerking voor een wezenpensioen, mogelijk via de pensioenverzekering van je zus, als ze werkte. hetzij via de SVB. De SVB heeft regionale contactpersonen, een van die mensen kan je bellen, maar ook gewoon de site bezoeken. Ik zoek even een linkje voor je. Toegevoegd na 3 uur: Als er nog een vader is, dan is deze, voor de overige kosten gewoon onderhoudsplichtig. Laat je maar goed door de SVB voorlichten.

Bronnen:
http://www.svb.nl/int/nl/kinderbijslag/kin...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100