Hoe ga je om met iemand (autobestuurder) die in de auto veel scheld, schreeuwt, gebaren maakt naar zijn mede-verkeersgangers, terwijl jij ernaast zit?

Ik ben de enige die het dan hoort en ziet. Ik stoor mij er heel erg aan en soms schaam ik me ook voor de voetgangers etc. Maar hij zegt dat als hij rijdt dat ik me er niet mee moet bemoeien, daar zit ook wat in natuurlijk. Hij rijdt verder netjes enzo, dus als er wat gebeurt ligt het niet bij hem....

Toegevoegd na 4 minuten:
Maar heb ik een punt of is diegene die de auto rijdt gewoon de baas?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan uitleggen dat er een kans bestaat dat een andere verkeersdeelnemer fysiek agressief op hem reageert, en dat jij daar óók het slachtoffer van kan worden. Wellicht is hij gevoelig voor dit argument, als hij rondrijdt met jou als passagier is hij immers verantwoordelijk voor jouw veiligheid.

Door 'n keer terug te schreeuwen en duidelijk maken wat je er van vindt. De meesten schrikken hier zo van dat ze het niet meer zullen doen.

dan kan je het of filmen en dan daarna laten zien hoe hij is in de auto voor schandaal... of je zegt nogmaals ik stoor me aan je gedrag... of je kiest ervoor net zolang niet meer bij hem in de auto stappen totdat hij er een keer mee op houdt.

Dat is enorm irriterend. Zet iedere keer als hij dat dat doet gewoon de radio keihard. En kijk eens wat hij daar van vindt.

volgende keer niet meerijden of vragen of hij wil stoppen op een plek waar je uitstapt. Dat laatste zou hem (hoop ik) kalmeren.

*schaam* *schaam* Ik ben zelf zo iemand! Ik kan me soms enorm drukmaken om niets! Mijn vriendin laat me dan ff gaan, en begint me later te immiteren! Dan zie ik zelf hoe ik mezelf aanstel, en kunnen we er ook nog om lachen! Het is eigenlijk belachelijk gedrag, dat voortkomt uit opgekropte stress en frustratie dat er soms gewoon uitmoet. Dus ik denk dat de beste oplossing is om iemand te confronteren met zijn eigen gedrag!

Zodra het nog eens gebeurt uitstappen (indien mogelijk) en zeggen dat je daar echt niet van gediend bent! Hopelijk opent dat zijn ogen.

Haha ik had ooit een collega die zo'n rijgedrag had. En keer ik deed hem na, ik richte mij op hem dan met wat extra domme gebaren. Hij schrok zich zo dat het leide tot ruzie. Sinds dien nooit meer last gehad. Het beste remedie..

Heel droog zeggen: Hij hoort je toch niet! Hopelijk realiseert hij zich dan dat het nutteloos is. Want dit is erg stoorend en verpest de sfeer volledig!

Geen aandacht geven

Dit is blijkbaar voor de bestuurder een manier om zijn ergernissen en frustraties tijdens het rijden asf te reageren. Dat doet iedereen op zijn eigen manier. Dit is een lastig geval. Als je hem nadrukkelijk vraagt om op te houden, en hij doet dat, dan heb je het risico dat hij minder netjes gaat rijden. Aan de andere kant begrijp ik heel goed jouw ergernis. Mijn advies: praat er een keer rustig over als jullie niet in de auto zitten en probeer je in te leven in elkaars situatie. Hopelijk om je er dan uit.

Ha, die Annswers; In het verkeer is niemand 'de baas' en de bestuurder van een voertuig is verantwoordelijk voor de veiligheid en het welzijn van zijn passagiers. Maak hem duidelijk dat je je aan zijn gedrag ergert en dat het je stoort dat jij er ook op wordt aangekeken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100