Wat gebeurd er met je wanneer je voor een dilemma staat, en welke dingen weeg je dan tegen elkaar af?

Ik doel hier niet slechts op voor- en nadelen...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de praktijk schijnt het vaak zo te werken dat je onderbewuste een beslissing neemt, en dat je daar dan later met je bewustzijn allerlei pro's en contra's bij gaat bedenken. Maar vaak werkt het het beste om op je eerste ingeving af te gaan.

Bronnen:
http://www.trouw.nl/ontspanning/degids/art...

Proberen om alle mogelijk kanten an het dilemma te bezien. Ook in verleden en toekomst kijken. Vraag misschien advies.

Vanuit de psychologie is bekend dat je maar het beste intuitief te werk kan gaan. Op je gevoel af gaan dus. Alle voors en tegens op een rijtje zetten maakt het niet gemakkelijker.

Je hebt allerlei gedachten die met het dilemma van doen hebben. Het benoemen van al deze gedachten maakt het spanningsveld van het dilemma zichtbaar. Iets in ons weet eigenlijk al welke rol iedere gedachte speelt. Vervolgens werk je toe naar de ontbrekende component waardoor het dilemma een dilemma is. Daardoor verandert de dynamiek van het dilemma. Er ontstaat meer evenwicht.

Als je voor een dilemma staat dan , ontstaat er vaak een situatie waarbij razendsnel als op een lopende band oplossingen voorbij flitsen , te veel oplossingen die je laten twijfelen , een soort automatische piloot treed in werking ,en vaak niet helemaal bewust doe je iets ,een ingeving die achteraf vaak goed is was . Toegevoegd na 3 minuten: Het eerlaatste woord is kan weg .

Ik ervaar de meeste dilemma's als een regelrechte uitdaging. Dus op je vraag.. "wat gebeurt er met je?" is mijn antwoord; het geeft me energie. Op je vraag: "wat weeg je dan tegen elkaar af?" is mijn antwoord; Ik vraag me meestal af of ik op zoek moet naar een structurele oplossing, dus de situatie zo veranderen dat er geen dilemma meer bestaat. Of naar een psychologische oplossing: dus het probleem grotendeels laten voor wat het is maar er anders/ beter mee om gaan. Voor mij zijn dat eigenlijk de eerste echte gedachten die in me opkomen als ik voor een dilemma sta. Zodra ik een keuze tussen die 2 heb gemaakt ga ik concreter aan de slag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100