Mijn dochter wordt 8 okt. 18. De kinderalimentatie gaat mijn ex vanaf deze maand op haar rekening storten. Mag dit terwijl zij nog bij mij woont?

Weet jij het antwoord?

/2500

"Als het kind 18 jaar wordt, dient de alimentatieplichtige hetzelfde bedrag te betalen aan het kind als hij aan de alimentatiegerechtigde deed toen het kind nog minderjarig was (het kind kan aanspraak maken op deze afspraak). Echter, als de alimentatieplichtige van mening is dat hij minder alimentatie hoeft te betalen als het kind 18 jaar wordt, kan hij om een wijziging vragen." Toegevoegd na 2 minuten: Antwoord is dus ja. Zie verder bron. Toegevoegd na 7 uur: In aanvulling, met dank aan JoanDArc in reactie: ja, de vader mag de kinderalimentatie op de rekening van het 18-jarige kind storten.

Bronnen:
https://www.das.nl/juridische-informatie/f...

De kinderalimentatie (KA) dient, zodra het kind 18 jaar is op de rekening van het jongmeerderjarig kind te worden overgemaakt. Het eventueel te betalen kostgeld is een zaak van de verzorgende ouder en het jongmeerderjarig kind. Als basis voor de berekening van het kostgeld zou men de berekening kunnen hanteren die toentertijd is gehanteerd voor de berekening van de hoogte van de kinderalimentatie. Toegevoegd na 27 minuten: Bij het vaststellen van kostgeld dienen de verzorgende ouder en het kind ook rekening te houden met de financiële wijzigingen die plaatsvinden. De kinderbijslag stopt aan het eind van het kwartaal waarin het kind 18jaar wordt. De Sociale Verzekeringsbank stelt de ouder hiervan op de hoogte. Het kindgebonden budget stopt. Het kind is niet meer gratis meeverzekerd voor ziektekosten. Het is tegenwoordig gebruikelijk dat een kind van gescheiden ouders, die recht heeft op kinderalimentatie, deze van hun 18de tot hun 21ste, op de eigen rekening gestort krijgen Degene die de alimentatie betaalt regelt dit zelf.

Bronnen:
http://wetten.overheid.nl/BWBR0024844/2009-03-01
https://nl.hellolaw.com/juridisch-nieuws/m...
https://www.alimentatiewijzer.nl/alimentat...

Ja, dat mag, omdat de wet dit bepaalt, tenzij jullie in een echtscheidingsconvenant of in een ouderschapsplan overeen zijn gekomen dat hij de alimentatie aan jou moet blijven betalen zolang het kind bij jou woont. Het ouderschapsplan en het echtscheidingsverzoek zijn meestal aan de echtscheidingsbeschikking gehecht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100