Ik ben nu 20 en 6 maanden zwanger, maar de vader wil nu al dreigen met 'het kind afpakken', wat kan ik nu doen?

Ik ben nu 20 en 6 maanden zwanger van mijn mannelijk wondertje,

het kind is van mijn ex die buiten de relatie om is verwekt. Ik en mijn ex hebben het zelfs nog samen geprobeerd maar dat gaat echt niet werken. Nu hou ik afstand van hem omdat ik me graag op mijn zwangerschap wil focussen en hij verbaal en lichamelijk nogal kwetsend en hard kan zijn. Aangezien ik zelf een instabiele achtergrond heb met zelfs een tijdje een gesloten inrichting aangezien ik psychisch niet lekker zat, is dat voor mij een minpunt en voor hem een voordeel. Want helaas maar ja, hij is aan het dreigen om het kind af te nemen want hij is overtuigd dat hij dat ook kan doen.
Gelukkig ben ik al een lange tijd 'stabiel' en heel erg gefocust op mijn kindje. Ik heb het vanaf dag 1 zonder hem moeten doen en dat gaat in de toekomst ook zo zijn.
De vader zelf heeft ook een aggressief verleden en een strafblad en stond vorige week nog strak op de stoep. Verder heeft hij mij meerdere keren lichamelijk mishandeld (gelukkig niet in de zwangerschap) en is alles behalve een lieverdje,
ik wilde dat dit niet nodig was maar aangezien de dreigementen moet ik actie ondernemen. En ik verwacht nu al,
dus MIJN vraag is:
Wat kan ik het beste doen? alvast een afvocaat aanspreken en mijn verhaal voorleggem? zitten daar kosten aan verbonden?
Wat heeft hij voor rechten als ik hem niet als vader erken?
Wat is de kans dat het argument van 'mijn verleden (depressiviteit)' invloed heeft in een rechtzaak?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik raad je ten eerste aan om juridisch advies te vragen als je bijvoorbeeld een niet al te groot vermogen hebt kun je terecht bij het juridisch loket dan kun je aan een jurist om juridisch advies vragen --> https://www.juridischloket.nl (ze hebben ook op verschillende vestigingen inloopspreekuren) En je ex kan in principe dreigen wat die wilt maar hij staat ook niet bepaald sterk met zijn strafblad. En een rechter in Nederland zal nooit zomaar een kind bij de moeder weg halen.

In ieder geval een advocaat raadplegen. En zorgen dat je uit de mond van je ex kan krijgen dat hij dit alleen maar gaat doen uit eigenbelang (dus jou dwarszitten) en dit opnemen met je mobiele telefoon en later tegen hem gebruiken. Je bent niet aan het afluisteren omdat je zelf deelneemt aan het gesprek.

Gelet op jouw achtergrond, is er een reëel risico dat jouw kind onder toezicht wordt gesteld en uit huis wordt geplaatst. De rechtbank kan deze beschikking uitspreken, zelfs voor de geboorte. Ik adviseer je daarom nu al een advocaat in de arm te nemen. De kosten daarvan worden waarschijnlijk vergoed door de Raad voor Rechtsbijstand op een eigen bijdrage en het griffierecht na. Dit kumt neer op ongeveer € 340,-. Als je bijstand ontvangt, kan de gemeente deze kosten betalen in de vorm van bijzondere bijstand. Overleg in dat geval met de gemeente voordat je een advocaat neemt. De vader kan het medegezag over het kind verzoeken bij de rechtbank. De kans dat dit verzoek wordt toegewezen is groot.

Advocaten zijn duur en je moet er niet vanuit gaan dat je wel gratis rechtshulp kunt krijgen. De overheid bemoeilijkt namelijk alles wat geld kost op dat gebied. 'Je kind afpakken' dat kan zomaar niet, zeg. Als hij zulks proberen zou zou, is hij strafbaar wegens kidnapping. Als hij jou zou mishandelen is hij eveneens strafbaar, simpel omdat mishandeling in het Wetboek strafrecht strafbaar gesteld wordt. Als er sprake is van strafrecht, zoals bij kidnapping en mishandeling, kun je veel gemakkelijker een gratis advocaat toegewezen krijgen. Bij mishandeling moeten er wel uiterlijke blijken van die mishandeling zijn. Met andere woorden: Als je blauwe plekken of open wonden zou hebben.. maak daar dan foto's van en die daarna meteen aangifte bij een politiebureau. Vraag daar of zij je doorverwijzen naar een politiearts, zodat die de aard van de verwondingen kan vaststellen en.. die in een proces verbaal kan vastleggen. Sterkte, hè èn maak je niet al te veel zorgen. Geniet maar van je zwangerschap zodat jij je kindje te zijner tijd echt welkom kan heten. Als je verder nog iets wil weten, dan mail je mij maar. Groetjes, Ton Toegevoegd na 3 minuten: Klein foutje in mijn antwoord: Er moet staan 'doe' dan meteen aangifte i.p.v. 'die'

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100