Student van 19 jaar en ik ben uit huis gezet. Iemand met tips/ervaring? Met spoed op zoek naar een woning

Ik heb hier totaal geen verstand van en zou niet weten waar ik hulp kan zoeken.. Ik slaap bij mijn vriend maar die woont ook nog bij zijn ouders. Iemand met ervaring of tips voor een student die uit huis is gezet en met spoed op zoek is naar een woning?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik ga er vooralsnog even vanuit dat je uit het ouderlijk huis bent uitgezet, en daar dus niet op kunt terugvallen. Je bent te oud voor jeugdzorg, dus het beste kun je je morgen meteen aanmelden bij het maatschappelijk werk in je woonplaats, en kijken wat zij voor je kunnen doen. De adressen vind je eenvoudig op Internet. Zij kennen precies de regels en instanties die je kunnen helpen en zullen je begeleiden tot je de boel weer op de rails hebt. Toegevoegd na 2 minuten: En uiteraard ook je financiën bespreken ; je zult er - voor een groot deel zelf- voor moeten zorgen dat je zelf je studiebeurs ontvangt, over je eigen betaalrekening beschikt en eventueel een aanvullende uitkering moeten regelen (die dan waarschijnlijk weer op je ouders zal worden verhaald, maar dat is niet jouw probleem. Tot je 21e zijn zij financieel verantwoordelijk voor je, hoe de situatie ook is). Stap dus ook even naar binnen bij de sociale dienst in je woonplaats.

Op eigen houtje een huis/studentenkamer vinden: via via, via de prikborden bij de universiteiten en hogescholen, via het studentenblad, netwerken, anti-kraak, tijdelijk wonen in woningen die te koop staan, wonen in kantoorgebouwen, etc. Mocht dit allemaal niet lukken, dan via Woningnet. Ik hoop dat je daar al staat ingeschreven?? Zo niet, meteen doen en indien nodig bij hen een urgentieaanvraag doen. Dit gaat bij elke gemeente/stadsregio weer anders. Op de site van Woningnet staat wel per stadsregio en per plaats hoe dat in zijn werk gaat. Als je een van de gemeentes woont/wil wonen die is aangesloten bij het vierde huis (hetvierdehuis.nl) kunnen zij je helpen met een dergelijke urgentieaanvraag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100