Wat ís eenzaamheid nou eigenlijk écht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat er niemand is om je zorgen mee te delen, om plezier mee te hebben, om je verhaal eens aan te horen.

Eenzaamheid is daar als je je buitengesloten of niet begrepen voelt.

ieder mens heeft in bepaalde mate contact met andere mensen nodig, een gevoel van verbondenheid. als je dat niet hebt ben je eenzaam.

Echte eenzaamheid is het gevoel dat er een stuk van jezelf ontbreekt. Dus in feite mis je jezelf. Daardoor voel je je eenzaam en lijkt het alsof je alleen op de wereld bent. Door jezelf te accepteren zoals je bent en goed voor jezelf te zorgen gaat dat gevoel vaak over. Toegevoegd na 1 minuut: Wanneer je dit gevoel hebt is het ook moeilijk om met anderen je gevoelens te delen en lijkt het alsof je niet begrepen wordt.

Eenzaamheid is het gevoel dat je leeg bent vanbinnen.Het gevoel dat er niets op de hele wereld is dat jou nog tot een glimlach kan bewegen.Het is een heel eng gevoel en leidt vaak tot zelfmoordgedachten.

Je hebt twee soorten van eenzaamheid: eenzaamheid in de vorm van sociaal isolement en eenzaamheid in de vorm van emotioneel isolement. Sociale eenzaamheid is gekoppeld aan een tekort aan sociale integratie, het ontbreken van contacten met mensen waarmee men bijvoorbeeld gemeenschappelijke kenmerken deelt zoals vrienden en vriendinnen. Kortom, je mist contacten met vrienden/familie. Emotionele eenzaamheid treedt op als iemand een hechte, intieme band mist met één ander persoon, in de meeste gevallen een levenspartner.

Een gevoel van nergens bijhoren, geen binding hebben met de wereld om je heen, maakt steeds eenzamer, maar daarin hoef je nog niet ongelukkig te zijn, ofcourse, hoewel dat meestal wel het geval is.

Je hebt zoveel veel vormen van eenzaamheid. Ook binnen een relatie kun je heel eenzaam zijn, doordat je partner langs je heen leeft, en jou niet begrijpt. Je kunt dan praten als brugman, maar de boodschap komt niet aan. Veel ouderen zijn ook eenzaam, omdat ze hun verhaal niet meer kwijt kunnen, en een stukje aandacht ontberen. De kinderen hebben geen tijd of geen zin om hun ouders te bezoeken. Moeders kunnen ook eenzaam zijn omdat hun kinderen die volwassen geworden zijn de deur uitgaan. Ze kunnen dan niet meer zorgen of verzorgen.

Echte eenzaamheid is dat je je verlaten voelt door alles en iedereen. Zoals Jezus zei aan het kruis: Mijn God, waarom hebt Gij mij verlaten. Dat was echte eenzaamheid.

In je ééntje, niemand om je heen. In de theorie. Maar in de praktijk kan je ook eenzaamheid voelen. Gewoon het gevoel dat je buiten iedereen bent. Alsof je geen aandacht krijgt.. Ofso. Het kan werkelijk zijn. En het kan ook gevoel zijn. Werkelijk is niet zo erg. Maar het gevoel, lijkt mij dat je een beetje overspannen bent. Ik heb 3 maanden werkelijk eenzaamheid gehad. Is niet leuk...

Niemand is zo rijk of hij heb wel vrienden nodig Maar hoe diep triest ook 10% in nederland is heel eenzaam sommige worden er depressief van Vrouwen kunnen veel beter alleen zijn dan mannen,niemand weet waarom

Eenzaamheid is dat je het geluk niet in jezelf kunt vinden.

Eenzaamheid is de wereld met alle mensen erop, zien als één groot geheel waarin alles en iedereen met elkaar verbonden is. De tijd vliegt, iedereen heeft het er naar zijn zin en is altijd bezig als op een mierenhoop. Alleen deze persoon zit op een klein wolkje boven deze enorme wereld, klein als een ster. Voor diegene staat de tijd stil en bestaan enkel zijn/haar gedachten en gevoelens. Alsof het nooit ergens begonnen is en nooit ergens op zal houden.

Eenzame mensen voelen zich niet verbonden met anderen, ervaren een leegte en voelen zich niet in staat daar verandering in aan te brengen. Eenzaamheid verzwakt het afweersysteem, de bloeddruk is verhoogd, mensen zijn vatbaarder en genezen minder snel. Deze groep mensen komt doorgaans niet met de vraag: "Help mij van mijn eenzaamheid af". Ze worden niet geholpen, of de hulp is gericht op iets anders. De onderliggende problemen van eenzaamheid blijven buiten beeld.Eenzaamheid maakt ongezond. Minstens 10 % van de Nederlanders heeft last van ernstige eenzaamheid. Naast deze 10% is nog eens 30% van de Nederlanders naar eigen zeggen te vaak eenzaam. EENZAAMHEID HEEFT NIET PERSE IETS MET MENSEN TE MAKEN De kluizenaar kan zielsgelukkig zijn en de druk bezette meid met een uitgebreid sociaal netwerk kan zich eenzaam voelen. Sociaal isolement is niet het zelfde als eenzaamheid. Het bezoeken van eenzame mensen maakt hen niet minder eenzaam. Wie als hulpverlener een patroon vestigt van het verlenen van hulp, vormt voor de cliënt en voor zichzelf, c.q. de organisatie, een patroon van… hulpverlening. Het is tijd voor een nieuwe kijk op eenzaamheid. Een ander geluid. Waaruit een aanpak kan volgen die succesvol is. Eenzaamheid is het gevolg van verstoring in de patronen in iemands leven Niet alleen een partner verliezen kan leiden tot eenzaamheid. Verandering van werk, een kind krijgen, ziekte, anders zijn door een handicap, het zijn allemaal verstoring van levenspatronen. Vaste patronen in het leven bieden veiligheid. Verstoring geeft angst, onzekerheid, een gevoel van leegte. Verstoring van bestaande patronen vraagt om aanpassing aan de nieuwe situatie. Tijdens zo’n transitie kan eenzaamheid optreden. Nieuwe patronen ontwikkelen die recht doen aan de individuele behoeften, daar ligt de uitdaging voor het omgaan met eenzaamheid.

Bronnen:
http://www.eenzaamheid.info/wat-is-eenzaamheid

eenzaamheid is heel erg! mensen kijk eens om je heen...hoeveel mensen zijn niet eenzaam...soms lijkt het dat ze een enorm druk en sociaal leven hebben...maar kijk eens verder...we lijken liever druk dan dat we eenzaam lijken..

Eenzaamheid heeft in essentie niets te maken met anderen, alleen maar met jezelf. Wanneer men een partner, vriend, luisterend oor enz. mist voelt men zich *alleen* en per definitie niet *eenzaam* . 'Eenzaamheid' is geen contact meer voelen/hebben met je eigen ik, de ziel die je bent. Je voelt je als *één* (gescheiden van jezelf) maar wilt 'zaam' (samen) één zijn. Het ontbreken van dit contact is 'eenzaamheid'.

Het gevoel hebben dat je niemand om je heen hebt waar je terecht kunt. En ik DENK dat ieder mensen dat stukje geborgenheid nodig heeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100