Jongen valt meisje lastig

De dochter van mijn vriendin wordt lastig gevallen door een jongen die een paar jaar ouder is dan haar. Hij staat bij haar huis, hij gaat op haar schoot zitten, hij raakt haar aan wat ze niet wil. smsed aldoor. Ze is bang voor de jongen en durft niets te doen
De dochter wil niet dat mijn vriendin dit aan iemand verteld, ook niet aan haar vader want die reageert nogal heftig wat ik heel begrijpelijk vind! Ook wil ze niet dat mijn vriendin aktie onderneemt. Mijn vriendin wil het vertrouwen van haar dochter niet beschamen, want dat ligt heel gevoelig bij de dochter, maar ja dit kan toch zo niet!
Wat kan ze/moet ze doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Aangifte doen... Gewoon aangifte doen, dan is het HEEL snel afgelopen... Niet soebatten, meteen actie ondernemen... Toegevoegd na 10 minuten: En zo leer je die dochter ook dat niemand ongewild dingen doet met haar die ze niet wil. Dat maakt haar ook assertiever en dat heeft ze nodig haar hele leven... Het zou nog wel eens HEEL GOED van pas kunnen komen, later...

eerst de jongen erop aanspreken en als dat niet helpt melding maken bij de politie en als dat ook niet werkt aangifte doen.blijf ondertussen allert op wat die jongen doet.

Dochterlief op het hart drukken om nog één keer heel duidelijk tegen deze jongeman te zeggen dat ze er niet van gediend is, en heel snel aanleren hoe ze zo veel mogelijk schade kan toebrengen. Profetes Stippel: 'Gij zult uw dochters wapenen tegen de begerige blikken van mannen met een stevige cursus zelfverdediging". Toegevoegd na 1 minuut: Niet-strafbare schade bedoel ik dan, natuurlijk.

precies aangifte doen. zij is de ouder en ouders nemen hun kinderen in bescherming. ookal vindt haar dochter anders

Contact opnemen met de ouders van deze jongen. Als zijn ouders hem erop aanspreken zal hij zich wel doodschamen!

dochter morgen nog op kickboxen doen . Voor weerbaarheid in toekomst , nu zoals antwoord hierboven

actie ondernemen (politie) voordat het voor goed te laat is!!!

Laat een volwassenen , jij waarschijnlijk tegen die jongen uitlehhrn dat er aangiften bij de politie wordt gedaan, als hij er de volgende dag nog staat, of andere dingen doet die not done zijn. Zo van je krijgt nog 1 kans. Waarschijnlijk schrikt hij hier al van, eventueel er even bij vermelden wat dat precies in houd, zodat hij het goed doorheeft waar hij mee bezig is. sterkte, voor zo'n meid is dit toch best heftig.

Moeilijk..... aangifte doen kan averechts uitwerken aangezien de politie nergens tijd voor heeft. het wordt hierboven wel gezegd maar wat denken ze dat de politie dan gaat doen? Als er een buurtagent is wil die nog wel eens bemiddelen. Dan weet zo'n figuur dat hij in de picture staat van iemand die in de buurt is. Gewoon politie is niet de weg. Dat van het benaderen van de ouders van die gast lijkt me wel een goed idee, alleen zullen die ook niet altijd iets in te brengen hebben. Wel proberen. Stuur hem ook eens een brief, anoniem, en schrijf dat het meisje hier diep ongelukkig van wordt en dat hij ermee moet stoppen. En ik zou dat meisje toch eens zover zien te krijgen dat haar pa dit ook weet.

Wie is hier nou de volwassene? Kom op mam! Your daugther need some help! Dochter IS onzeker, ....maar daar wordt mama toch niet onzeker van? Mama knows best! mama moet haar dochter vertellen dat ze op geen enkele manier contact met deze jongen moet aan- of onderhouden. Dat betekent: nooit kijken geen tel. opnemen, nooit eigen initiatief nemen... Geen enkele re- of actie!!!! dan houdt het snel op! Elke actie, zonder reactie Stopt! Er IS geen probleem, (don't make it one!)

Als je dochter wordt gestalkt en aangerand (ja, zo heet het als hij haar ongewenst aanraakt!) dan doe je daar aangifte van. Natuurlijk is de dochter onzeker. Veel slachtoffers van dit soort misdrijven zijn onzeker en willen het liefste dat niemand er achter komt. Dus blijft het doorgaan. Dit is het moment dat de ouders actie ondernemen, je kunt niet van zo'n meisje verwachten dat ze dat zelf doet. Stel je voor dat het niet een jongen van een paar jaar ouder was, maar een leraar. Zou je vriendin dan nog steeds aarzelen? Zou ze nog steeds meedoen met haar dochters onzekerheid? Zou ze nog steeds braaf, omdat een getraumatiseerd meisje niet wil dat mensen erachter komen, niets tegen de vader zeggen? Nee toch? Ze zou er alles aan doen om haar dochter te beschermen en gerechtigheid te krijgen. Wat maakt die jongen van een paar jaar ouder dan haar dochter zo bijzonder dat hij bescherming verdient? Want dat is wat ze doet door geen actie te ondernemen. Ze beschermt zo niet haar dochter, maar de engerd die haar stalkt en regelmatig aanrandt.

Nou als ik het zo lees is die jongen gewoon smoorverliefd op haar. Heeft ze hem ooit wel verteld dat zei geen gevoelens voor hem heeft? Zo niet is dit misschien een oplossing. Anders word het toch de politie maar hou dat als 2e optie

uitpraten met die jongen en laatste waaarschuwing geven

"Ze is bang voor die jongen en durft niets te doen." Okee, dat is begrijpelijk van dat meisje. Als je hoe dan ook gepest wordt dan kan dat je heel bang maken. Ander telefoonnummer nemen en dat voor die jongen geheim houden. Ze wil niet dat haar vader het weet? Want die reageert nogal heftig? Dank je de koekoek. Als je dochter gepest en aangerand wordt, mag je dan heftig reageren? Ja, dat is heel begrijpelijk. Die jongen staat bij hun huis? Dan mag je die als vader - of als moeder - daar toch gewoon weg gaan jagen? Het heeft alleen geen zin als ie er met een honkbalknuppel acheraan gaat. Ze wil niet dat haar moeder aktie onderneemt? Het vertrouwen beschamen? Maar hier gaat het fout. Als moeder moet je aktie ondernemen in dit soort gevallen. Je hoort je dochter tegen dit soort ellende te beschermen. Dochter moet echt heel snel heel duidelijk gemaakt worden: NIEMAND raakt haar aan, zonder haar wil. NIEMAND gaat op haar schoot zitten, zonder haar wil. Dochter op een soort assertiviteitstraining? Cursus zelfverdediging lijkt mij ook heel goed.

Het is allemaal heel lief en aardig dat moeder luisterd naar haar dochter ivm haar vertrouwen niet beschamen en niet tegen haar vader vertellen, maar idd zoals er al eerder stond hierboven, wie is hier de volwassene en je hoort je kind toch in bescherming te nemen???!! Komop zeg! Als het om de veiligheid van je kind gaat onderneem je toch stappen en ga je niet poeslief naar je dochter luisteren om het maar even zo te zeggen. Ik zou naar de ouders stappen van die jongen, als dat niet werkt naar de politie?

Gewoon aangifte doen.

Nee dit kan zo niet! Hoelang wil je vriendin hiermee wachten tot jij deze vraag sluit? Stel dat dit uit de hand loopt. Dit is een zaak die de vader ook aangaat. Daar heeft hij recht op. Ook kinderen moeten leren dat je niet altijd alles kunt nakomen wat je beloofd. Het eerste wat ik zou doen is naar die jongen toegaan en hem een flinke waarschuwing geven. En als dit niet helpt aangifte!

Ongewenst aanraken is aanranding. Makkelijk te vervolgen, dus gewoon aangifte doen. Stalking is lastiger te bewijzen, maar ook die aangifte kun je doen. Zeker als een gewoon gesprek niet helpt sta je sterker als je aangifte hebt gedaan, immers de politie kan dan meteen ingrijpen bij herhaling.

Ik zou me er onmogelijk buiten kunnen houden. Ik zou de voordeur al uit zijn voor pa thuiskwam. Misschien zou ik m'n verontwaardiging voldoende kunnen onderdrukken om er niet direct op af te stieren maar om m' n dochter op gepaste afstand ongemerkt te volgen. En dan hoop ik maar dat ik kan wachten met die gozer bij z'n lurven pakken tot m'n dochter uit het zicht is. Misschien dom, onnadenkend en weet ik wat al niet meer, maar GEEN GELAZER met mijn kids, NU niet, NOOIT niet! Met wat geluk hoeft ze het nooit te weten... Toegevoegd na 2 minuten: Met andere woorden, Gee valt terstond door de mand liefdevolle communicatie tot hier en niet verder dus ;) Toegevoegd na 11 uur: Toch zijn er een paar dingen die me niet lekker zitten aan het verhaal. Met name het hele geheime van dit verhaal. Kinderen kunnen soms halve waaheden vertellen om anderen of zichzelf te beschermen. Hoe onbekend is die jongen eigenlijk? Gaat het wel om " een jongen" of om iemand die nader tot haar staat dan je denkt? Is het bij op schoot kruipen gebleven, of misschien al een paar stappen verder dan dat? Ik zou dat soort details op z'n minst proberen te checken en door te vragen. Dan nog het feit dat die dochter dus blijkbaar zo'n moeite heeft met het beschermen van haar grenzen. Als dat een karakter trekje is dan zal het niet bij deze ene onaangename ervaring blijven. Er liggen er legio op de loer om hier misbruik van te maken. Nu en in de toekomst. Weerbaarder maken dus!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100