Hoe krijg ik mijn spullen terug die bij mijn vader liggen?

Ik (16) heb nu al ongeveer 4 maanden geen contact meer met mijn vader. Wij kregen ruzie in de kerst vakantie en ben toen weggelopen. Nu woon ik bij mijn moeder en wilt mijn vader mijn spullen (al mijn kleren, schoenen en tablet die ik zelf betaald heb) niet terug geven en zat dus een lange tijd zonder spullen. Na drie keer naar zijn huis toe te gaan heeft hij alleen mijn winterjas en mijn schoolboeken terug gegeven. Alleen als ik me kom verontschuldigen krijg ik mijn spullen terug,maar ik wil absoluut geen contact meer met hem. Weet iemand hoe ik mijn spullen terug kan krijgen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

"Alleen als ik me kom verontschuldigen.." Klinkt als chantage en dat is behoorlijk zielig. Belangrijkste vraag: Hoever wil je gaan? Aangifte doen? Heb je bewijs van de betaling van de tablet (rekeningafschrift) bewijs dat de kleding van jouw is (foto). Natuurlijk kan je hier eerst mee dreigen. http://www.consumentenbond.nl/forum/viewtopic.php?t=13305 (vader of ex maakt op zich niet zoveel uit) Mogelijk de snelste weg: Je verontschuldigen (met je vingers gekruist) en als je alles terug hebt flink de waarheid vertellen. Slecht advies: Je weet vast wel hoe je makkelijk naar binnen kan komen als hij er niet is.. Toegevoegd na 4 minuten: ps. dit staat in de vraag: "ik wil absoluut geen contact meer met hem"

Ik zou toch proberen om het goed te maken met je vader, ook al wil je hem nooit meer zien daarna. Ken je het programma American Chopper? Wil je dat je relatie met je vader zo verdergaat? Veel succes

Als je zo door wilt gaan, vraag dan iemand die jij mag en die je vader mag of hij de spullen op wil halen. Maar als ik jou was had ik wel je excuses aangeboden. Het is per slot van rekening je vader!

Er zijn verschillende mogelijkheden: - vraag een volwassene of hij/zij voor jou wil bemiddelen. Je woont nu bij je moeder: misschien kan zij iets voor je doen? - zelf een serieus gesprek met hem hebben, zonder verwijten, met iemand erbij die jij vertrouwt en jullie onenigheid open en eerlijk bespreken. - je excuses aanbieden, je spullen terugkrijgen en dan kijken of je misschien alsnog bereid bent je mening t.a.v. je vader te herzien of definitief te breken. Voor zover iets definitief kan zijn in het leven dan, want bij leven kan je altijd tot andere beslissingen komen in de toekomst. Deze laatst genoemde mogelijkheid is natuurlijk eigenlijk niet open en eerlijk.... En ondanks het feit, dat je niets aan mijn mening hebt: persoonlijk vind ik het kinderachtig en een vorm van chantage van je vader: hij is volwassen en zou zich ook zo moeten gedragen. Maar: hij is boos.... en als mensen boos zijn doen ze soms rare dingen. Want wat heeft hij eraan als je die laatste mogelijkheid toepast en alsnog breekt met hem? Maar: ook jij bent boos.... en misschien heb jij ook dingen gedaan uit woede die opnieuw en in alle rust overdacht moeten worden om te kijken of je ècht terecht hebt gehandeld. Ik wens je in ieder geval sterkte en wijsheid met wat je ook besluit!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100