Waarom doen de meeste mensen eigenlijk hun ogen dicht als ze met iemand zoenen?

Bij de meesten gaat het volgens mij automatisch, maar waarom zou dat zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een wetenschapper uit Singapore heeft dat onderzocht. We doen dat omdat: 1. We niet emotioneel overladen willen worden met indrukken. Het zoenen zelf geeft al zo een overvloed aan prikkels, dat we onze ogen sluiten om nog meer prikkels te weren. 2. Je kunt niet focussen op zo een korte afstand, dus je kunt toch niets zien :) 3. Bescheidenheid, iemand van zo dichtbij aankijken is kan iemand van zijn stuk brengen, of zo.

Bronnen:
http://www.unexplainable.net/artman/publis...

om je heerlijk op de zoen te kunnen concentreren! ;)

Wanneer je je ogen sluit kom je dichter bij je gevoel omdat je niet wordt afgeleidt door de gebeurtenissen om je heen.

Door de opwinding worden onze pupillen wijder. We sluiten onze ogen om ze te beschermen tegen het licht.

Om ons beter te concentreren zou je zeggen. Maar dat is onzin, als we iets lekkers eten doen we onze ogen toch ook niet dicht. De echte reden is dat we het zoenen los willen zien van de persoon die we zoenen.

Het gaat niet automatisch, maar waarschijnlijk vinden de meeste mensen het lekkerder. En misschien doen ze het omdat het droog vinden als je elkaar in de ogen aanstaart tijdens het zoenen.

Voor volledige overgave, Je geeft je ogen af, je sluit je af voor je omgeving, zo lijkt het alsof de hele wereld alleen bestaat uit jou, en degene die je kust.

Dan concentreer je je beter op je gevoel

Als ik zo dichtbij zit met mijn ogen op iemand zijn neus, ogen, wangen dan zie ik ook niet scherp. Een boek hou je toch ook niet op 5 cm afstand? Dat kijkt niet lekker! Dus doe je lekker ontspannen je ogen dicht en geniet van de kus!

Om nog intenser te kunnen voelen en genieten.

Zodat je niet hoeft te zien dat degene die je zoent niet degene is die je zou willen zoenen Om neushaar- en snotzicht te vermijden Om je beter te concentreren op je visualisatie van die 'lekkere acteur', die 'sexy zanger', etc.. Zodat de ander niet in jouw ogen kan zien dat je het niet oprecht meent

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100