Wat oet ik beginnen met een zoon die 20 jaar is en geen werk heeft en tot 12 uur in zijn bed ligt?

Weet jij het antwoord?

/2500

gaan dreigen/chanteren. Hierbij kun je vanalles gebruiken. Tv/computer afmaken. Zeggen dat hij huis uitmoet. En dat hij zijn spullen terugkrijgt als hij gaat zoeken naar een baan en gaat werken! Toegevoegd na 43 seconden: Of zelf sollicitaties voor hem uitzoeken en hem er dringend op wijzen. Als dit al een tijdje zo is kun je het namelijk niet meer rustig brengen.

Optreden: Ga 's morgens om 8 of 9 uur voor zijn slaapkamerdeur herrie maken, sla bijv met 2 pannendeksels tegen elkaar. Daarna krijgt hij even tijd om zich te wassen en aan te kleden en te ontbijten. Laat hem zelf zijn rotzooi opruimen. Vervolgens stuur je hem met CV naar het uitzendbureau en laat je hem daar solliciteren. Daarna laat je hem solliciteren op advertenties die hij zoekt op het internet en in de plaatselijke krant. Daarna begint hij aan het huishouden, geef hem klusjes, maak een lijst van dingen die hij moet doen. Stel hem eventueel voor, een studie te gaan doen, dat zijn kansen op de arbeidsmarkt vergroot. Hou dit vol, totdat hij inziet dat hij moet werken voor zijn onderdak, eten en drinken. Het zal niet mee gaan vallen, maar als je dit lukt, dan wordt hij actiever en zal zelf meer stappen ondernemen om aan zijn toekomst te gaan werken. Thuis wonen is een luxe, maar hij hoeft jullie huis niet als hotel te gebruiken. Laat hem merken dat je dit gedrag niet langer tolereert.

Voor iemand van die leeftijd is het verschrikkelijk om geen internet te hebben. Als jullie wifi hebben, zou ik het wifi-wachtwoord veranderen. Informatie daarover vind je op de site van jullie provider. Geef het nieuwe wachtwoord pas als er een vooraf afgesproken klusje is gedaan. Je kunt dit trucje zo vaak herhalen als je wil :-)

Hem confronteren met de gevolgen van niks doen. Je moet hem goed duidelijk maken dat het in de wereld nu eenmaal niet zo werkt. Desnoods gooi je hem het huis uit, wat hij sowieso ooit moet dus waarom niet op een kritisch moment. Dit zal hem aansporen om iets te gaan ondernemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100