Kun je trouwen, maar geen alimentatie betalen bij scheiding?

Is het mogelijk om bij het trouwen vast te leggen dat je niet de nadelen hebt van het betalen van alimentatie op het moment dat je weer zou gaan scheiden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, niet definitief. Je kunt bij het trouwen opstellen dat er al geen alimentatie zal worden betaald/gevraagd. Maar wanneer er toch een scheiding komt en de andere persoon later in de bijstand komt, zal de bijstand alsnog alimentatie verhalen bij de ex partner. Dus helemaal ben je er niet vanaf, maar je kunt wel regelen dat het niet per definitie betaald hoeft te worden.

Ja, dat zou kunnen in theorie. Het is toch tegenwoordig zo dat beide partners geacht worden voor zichzelf te kunnen zorgen. Dus spreek af dat je beide evenveel werkt en zo mogelijk evenveel verdient. Dan hoeft geen van beide ooit aanspraak te doen op partneralimentatie. En dat kan dus alleen als beide echtelieden er zeker van zouden kunnen zijn dat ze nooit een beroep zouden hoeven doen op bijstand. En dan kun je dus ook geen partneralimentatie ontvangen...... Dat is de theorie. Maar dit is de wet: Als een van de ex-partners niet genoeg inkomsten heeft om van te leven, heeft de ander de plicht om bij te dragen in deze kosten. Dit wordt partneralimentatie genoemd. http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/scheiden/partneralimentatie?ns_campaign=Thema-familie_jeugd_en_gezin&ro_adgrp=Scheiden-Partneralimentatie&ns_mchannel=sea&ns_source=google&ns_linkname=%2Bpartneralimentatie&ns_fee=0.00&gclid=CKPS-6n8prcCFYXItAodV1YAcQ En verder zou je moeten trouwen op huwelijkse voorwaarden. Het is toch al raar dat trouwen "in gemeenschap van goederen" de standaard is. In de huwelijkse voowaarden leg je vast wat van wie is, zodat je niet bij een scheiding alles en alles moet verdelen door twee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100