Als je single bent, hoe ervaar je elke dag het "alleen eten en alleen opstaan"?

Er zijn nogal wat meiden van rond de 30 vrijgezel, en het raakt me altijd diep als ik dat hoor. Maar hoe ervaren jullie dat zelf?

(antwoorden dus graag alleen door single vrouwen)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jouw vraag suggereert dat het samen leven de standaard is, en vrijgezellen hierop een treurige uitzondering. Single zijn is echter niet een vervelende situatie waarmee je moet leren leven. Indien je nog geen langdurige relatie en samenwonen gewend bent is er geen sprake van een eenzame situatie waar je aan zou moeten wennen. Je wordt single geboren, gaat single naar school en leert het werkende leven kennen als single. Je ervaart het alleen zijn hierom niet als uitzonderlijke situatie. Het zijn juist de mensen die op een gegeven moment samen verder gaan die kiezen voor een verandering, en die dus moeten wennen aan een nieuwe situatie.

Mijn vriendin heeft daar geen moeite mee

Gewenning is het antwoord op jouw vraag. Na verloop van tijd weet je niet beter. Het missen van een persoon heeft wel zo z'n momenten.

Ik ben geen single vrouw ,maar man,tellen die niet mee? Het is niet gezellig,en niet leuk .Vooral niet ,als het geen vrije keus is.Maar alles went,en je hebt aan niemand verantwoording af te leggen.Dus toch een tamelijk vrij leven.

Je kunt in, een slechte relatie, je nog veel eenzamer voelen.

(Leuke manier om single vrouwen te ontmoeten) Ik ben zelf single en helemaal niet op zoek. Het lijkt onacceptabel om alleenstaand en gelukkig te zijn. Ik moet er niet aan denken om elke dag naast iemand wakker te worden, en elke dag met iemand te eten. Ik heb geweldige relaties gehad maar ik ben liever alleen. Ik word er ook een beetje moe van dat iedereen maar samen hoort te zijn. Ik ken ook genoeg vrouwen van rond de 30 die dat zo ervaren.

Ik vind het fantastisch. En ben wat ze noemen "bewust vrijgezel(lig)"... En ja... Mijn levensmotto's komen veel beter tot z'n recht "It's my life" en "My Way". En zo maak ik van iedere dag een feestdag. En als het geen feestdag is dan maak ik het er wel zelf van... Maar dat dit niet altijd even goed door anderen begrepen word kan ik ook volledig erkennen. Het schijnt niet echt van deze tijd te zijn als je al 15 jaar bewust vrijgezel(lig) bent... Geen gezeur over wat je gaat eten, Geen gezeur als je naar de kroeg gaat en geen gezeur over wat er op de TV gekeken moet worden... I like this way...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100