Waarom vallen veel mannen op jongere vrouwen? Is dit wetenschappelijk te onderbouwen?

Waar ligt de grens in leeftijdsverschil?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is andersom! Veel vrouwen vallen op oudere mannen.. Omdat mannen er wat langer over doen om volwassen te worden kiezen vrouwen vaak een oudere man.. Mijn vriend is 8 jaar ouder dan ik! Maar ik heb dat nodig;-)) Anders komt er al helemaal niks van mij terecht...

Ja dat kan wel degelijk... En dat ligt hem al aan het feit dat vrouwen ongeveer 3 jaar eerder geslachtsrijp zijn, ten eerste... en ten tweede een man moet een bepaalde status hebben en overwicht hebben om een vrouw goed te kunnen beschermen, dus een sterke man kan heel goed voor een zwak meisje zorgen, andersom is dat toch een tikje moeilijker... De grens groeit mee met de jaren en neemt dan weer af... dus ik schat bij 15 is dat 3 jaar... Bij 25 is dat 5 jaar... En bij 50 is het bijna niet meer verschillend... Dus het verschil verschuift ook door de jaren...

Mannen vragen op jongere vrouwen omdat mannen later 'volwasssen' zijn. Dus jongere vrouwen zijn op hetzelfde niveau. Omgekeerd is het ook zo: Vrouwen vallen op oudere mannen. Ik geloof dat het 'beste leeftijdsverschil' tussen de 5 en 10 jaar is. Wat overigens niet wil zegen dat een ander verschil niet werkt.

zie v.v http://m.goeievraag.nl/vraag/20530 Toegevoegd na 3 minuten: i.v.m reactie Zie deze vrouw http://m.goeievraag.nl/vraag/21383 Toegevoegd na 3 minuten: correctie (vraag)

Mannen vallen op jongere vrouwen om er niet aan te denken dat ze zelf ouder worden. Ze voelen zich op dat moment net zo jong als hun vrouw/vriendin, en worden pas wakker als ze in de spiegel kijken. Overigens schijnt er ook een onderzoek geweest te zijn waaruit blijkt dat mannen met jongere vrouwen langer leven. Dus wie weet een soort natuurlijk instinct?

Het ideale leeftijdsverschil zit in de formule: Half Your Age Plus 7

Bronnen:
http://lura.net/03/romance/

Omdat vrouwen volwassener zijn dan mannen op dezelfde leeftijd. Zelf scheel ik 10 jaar met mijn vriend en ik merk geen verschil. We kunnen beide kinderachtig zijn en hebben beide andere levenservaringen maar dat heeft denk ik niks met leeftijd te maken maar hoe je in het leven staat en wat je is overkomen.

Je eet toch ook liever verse groente?

jong is Vers.! En Lekkerder.

Jongere vrouwen lijken vruchtbaarder voor mannen (en zijn dit vaak ook) en dus aantrekkelijker voor mannen. Dit is een onbewust proces en nodig om de soort in stand te houden. Nou ja, mensen zijn er inmiddels genoeg, maar dit is vanuit de evolutie zo bepaald.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100