Waarom is je relatie redeneren/analyseren een dooddoenner voor je relatie?

Ik las laatst veel vragen over een meisje of jongen die veel vragen over relaties had. Ik heb een aantal vragen gelezen en verschillende antwoorden bekeken. Nu blijkt dat er een aantal tussen zaten die het redeneren / analyseren van een relatie een dooddoenner vonden.

Nu vraag ik mij af waarop jullie dit antwoord baseren?

Ik heb er zelf een ervaring mee gehad, ik was verhuisd met mijn huidige man naar een andere plaats en was in de war geraakt. Ik ging ook allemaal vragen over relaties afvragen omdat ik dacht dat alles zou veranderen wanneer ik was verhuisd. Ik had ook nog nooit samengewoond. (ik was nog nooit eerder verhuisd in mijn hele leven)
À fijn.. naar een jaar kon ik het loslaten, mijn huidige relatie werd nog beter dan dat het ooit was. Mijn man heeft me nooit in de steek gelaten en heeft het gedrag nooit beschouwd als iets van mij hoe ik naar de relatie keek maar als een onzekerheid waarmee ik niet wist om te gaan.

Kortom, het is nooit een dooddoenner geweest en daarom wil ik graag weten waarop dat antwoord gebasseerd is geweest?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Natuurlijk kan een beetje nadenken over je relatie geen kwaad. Sterker nog, door erover na te denken en vooral door er samen over te praten, voorkom je misverstanden en kom je met elkaar op 1 lijn. Wat de vragensteller van de vele relatie-vragen deed, was teveel piekeren en zorgen maken over haar relatie. Wat zij eigenlijk deed, was alle mogelijke manieren bedenken waarop een fijne relatie eventueel kapot zou kunnen gaan. Iedereen kon haar eeuwig blijven vertellen dat zij het beste ervan kon blijven genieten, maar ieder advies werd door haar direct in de wind geslagen met een tegen-argument waardoor het alsog kapot zou kunnen gaan. Door allerlei van deze doem-scenario's te bedenken ga je uiteindelijk dingen zien die er niet zijn. Door op ieder detail en verschil te letten ga je je steeds meer zorgen maken wat er tot kan leiden dat je niet meer jezelf kan zijn tegen je partner, wat weer tot ruzies en misverstanden kan leiden. Kortom; redeneren en analyseren kan heus geen kwaad, maar teveel van dat gaat juist tegen je werken.

Als ik je verhaal goed lees werd je relatie pas beter NADAT je alle vragen die je had los kon laten... Kortom, zolang je blijft annalyseren en redeneren blijf je zoeken naar problemen die er niet zijn of die anders niet als belangrijk gezien werden. Wanneer je blijft focussen op problemen blijven ze bestaan of worden ze groter, dat kan funest zijn voor je relatie.

De antwoorden die wij allemaal hebben gegeven zijn onze ervaringen. En van daaruit zijn alle antwoorden tot stand gekomen. En heeft iedereen deze persoon in het begin serieus genomen. Maar op een gegeven moment bleek dat ze alleen vragen ging stellen en er steeds dieper op in ging met nog meer vragen en geen vragen beantwoorden. En kreeg iedereen het vermoeden dat er meer achter zat bijv. een scriptie dit is aan haar gevraagd en wilde hier niet op reageren. En op gegeven moment bestaat de kans dat iedereen deze persoon niet meer serieus kan nemen omdat er steeds meer bij komt. Natuurlijk moet iedere nieuwe situatie een plaats krijgen en kan je in de war raken. En onzekerheid kan hier ook een rol in spelen.

Door onzekerheid kun je een relatie kapot analyseren.Je zegt het al loslaten lijkt mij de beste remedie.

Praten over een relatie is niet relateren met die ander in een relatie... Dus als je dat blijft doen dan roept het meer problemen op dan het oplost... En dan is het een dooddoener ipv een doener...

Je relatie redeneren of analyseren is volgens mij geen dooddoener voor de relatie, tenzij je daar constant mee bezig blijft. Het beste is volgens mij analyseren waar eventuele problemen zitten en dan samen oplossingen bedenken en daaraan werken. Dan is het geen dooddoener, maar een doener om samen weer op één lijn te komen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100